αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν βρίσκει αγοραστή το Twitter και τώρα «κόβει» εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Δεν βρίσκει αγοραστή το Twitter και τώρα «κόβει» εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Το Twitter σχεδιάζει εκτεταμένες περικοπές θέσεων εργασίας, απόφαση που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Η εταιρεία ενδέχεται να προχωρήσει στην περικοπή περίπου του 8% του εργατικού δυναμικού, ή 300 υπαλλήλων, περικοπές δηλαδή ίσες με το προηγούμενο έτος, όταν ο συνιδρυτής Jack Dorsey ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου. Ο σχεδιασμός των περικοπών είναι ακόμη ρευστός και ο αριθμός θα μπορεί να αλλάξει.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, η ανακοίνωση σχετικά με τις μειώσεις των θέσεων εργασίας μπορεί να έρθει πριν ακόμη η εταιρεία ανακοινώσει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της, την Πέμπτη, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Ωστόσο, εκπρόσωπος του Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει.

H εταιρεία, η οποία χάνει χρήματα, προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο των δαπανών της καθώς η αύξηση των πωλήσεων της επιβραδύνεται. Αναλυτικά, η εταιρεία προσέλαβε τραπεζίτες προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο πώλησης, εντούτοις, οι εταιρείες οι οποίες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την υποβολή προσφορών και συγκεκριμένα οι Saleforce.com, The Walt Disney και Alphabet (μητρική της Google), αποχώρησαν τελικά από τη διαδικασία.

Οι απώλειες της εταιρείας από κοινού με την 40% πτώση της τιμής της μετοχής της στο διάστημα στων τελευταίων δώδεκα μηνών έχουν καταστήσει ακόμη δυσκολότερο για την εταιρεία να πληρώσει τους μηχανικούς της. Αυτό έχει καταστήσει επίσης δυσκολότερο τον ανταγωνισμό απέναντι σε αντιπάλους-κολοσσούς όπως είναι Google της Alphabet και το Facebook. Η μείωση του αριθμού των εργαζομένων θα ανακουφίσει μέρος της πίεσης, καταλήγει δημοσίευμα του Bloomberg.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =