αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν βρίσκεις την επιτυχία σε ασφαλή μέρη»: Αναλύει η επιχειρηματίας που άφησε τη Merrill Lynch για να ιδρύσει δική της startup

«Δεν βρίσκεις την επιτυχία σε ασφαλή μέρη»: Αναλύει η επιχειρηματίας που άφησε τη Merrill Lynch για να ιδρύσει δική της startup

«Το να είσαι επιχειρηματίας, είναι μια ολόκληρη νοοτροπία, όχι ένας τίτλος. Ο παππούς μου, μου το δίδαξε αυτό», λέει η Nahema Mehta. Πρόκειται για την συνιδρύτρια και CEO της Absolut Art. Μια startup που εστιάζει, όπως μαρτυρά το όνομα της, στις τέχνες.

Η νεαρή επιχειρηματίας και η ομάδα της, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να ανακαλύψουν σύγχρονους καλλιτέχνες. Στόχος τους είναι να κάνουν απλή την διαδικασία αγοράς και προβολής της τέχνης. Μιλώντας στο Forbes, η Nahema Mehta, παραθέτει τη δική της οπτική, γύρω από την επιχειρηματικότητα.

«Δεν βρίσκεις την επιτυχία σε ασφαλή μέρη», τονίζει η ίδια.

Εξηγώντας την άποψη της: «Εργαζόμουν για τη Merrill Lynch και για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Αλλά μόνο όταν σταμάτησα να λέω “ναι” σε ασφαλείς επιλογές, και ξεκίνησα να λέω “ναι” σε πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες, όπως η έναρξη επιχείρησης, κατάφερα να φτάσω στην επιτυχία και να την κατανοήσω».

Όσο για το ποια είναι τα skills που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει στην επιτυχία; Η Mehta είναι ξεκάθαρη και παραθέτει 3 λέξεις: Εκτέλεση, αντανακλαστικά, επιμονή.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο μάθημα που έχει μάθει από όλη τη διαδρομή της, σημειώνει: «Το μεγαλύτερο μάθημα που έχω μάθει, είναι ότι πρέπει να ξοδεύω χρόνο και ενέργεια για να προσλάβω τους κατάλληλους ανθρώπους. Και όχι να προσπαθεί να διαχειριστεί τα λάθος άτομα». Παραδέχτηκε μάλιστα ότι στο ξεκίνημα της, είχε κάνει λάθος προσλήψεις. Με την πάροδο του χρόνο όμως, κατάφερε να εντοπίσει τους σωστούς συνεργάτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 7 =