αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι»: Οι 6+1 κανόνες που θα σε οδηγήσουν στην δική σου επιτυχία

«Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι»: Οι 6+1 κανόνες που θα σε οδηγήσουν στην δική σου επιτυχία

Αμέτρητα άρθρα έχουν γραφτεί, πολλές ομιλίες έχουν γίνει και ακόμα περισσότερες συνεντεύξεις ειδικών. Το θέμα: Πως μπορείς να φτάσεις στην επιτυχία. Έχει όμως ενδιαφέρον, να συγκεντρώσουμε μερικές συγκεκριμένες συμβουλές σε μια λίστα. Αυτό κάνει το αμερικανικό The Ladders. Και παραθέτει 7 κανόνες που θα σε οδηγήσουν στην δική σου επιτυχία. Πόσους από αυτούς εφαρμόζεις;

1# Καθόρισε την επιτυχία για τον εαυτό σου: Απλό. Ο πρώτος κανόνας επιτυχίας είναι να δημιουργήσεις τον δικό σου ορισμό της επιτυχίας. Ποιος είναι ο τελικός σου προορισμός;

2# Η επιτυχία διαρκείας θέλει ενέργεια διαρκείας: Δηλαδή, καλή υγεία. Φρόντισε να προσέχεις το σώμα σου, να γυμνάζεσαι και να τρως υγιεινά. Μόνο έτσι θα αντέξεις στον «μαραθώνιο».

3# Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι: Το έχουμε ξανά πει. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, επηρεάζουν την διαδρομή μας. Όπως έχει πει ο διάσημος business coach, Tim Ferriss, είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 καλύτερων φίλων μας. Βάλε δίπλα σου ανθρώπους που έχουν παρόμοιους στόχους με εσένα. Και όχι άτομα που θα σε κρατήσουν πίσω.

4# Έχε την νοοτροπία του νικητή: Δες ευκαιρίες. Ακόμα και όταν οι άλλοι βλέπουν προβλήματα. Αν π.χ. βλέπεις να γεννιούνται πολλές επιχειρήσεις, δες το ως ένα σημάδι ανάπτυξης για εσένα. Μπορείς και εσύ να μπεις στο παιχνίδι και να νικήσεις. Μην το βλέπεις… σαν έντονο ανταγωνισμό που θα σε εμποδίσει.

5# Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη σου για αυτά που ήδη έχεις: Οι μικρές νίκες είναι αυτές που θα σου δώσουν ώθηση για την συνέχεια. Δες όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, και προχώρα παρακάτω με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

6# Απόλαυσε τη στιγμή: Οι πιο φιλόδοξοι άνθρωποι επικεντρώνονται στο μέλλον. Ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο τους σκεπτόμενοι τι θέλουν και πώς θα το αποκτήσουν. Αλλά αυτό έχει κόστος. Έτσι δεν είσαι «ζωντανός» στο παρόν. Για να ζήσεις πλήρως πρέπει να αγκαλιάσεις το παρόν.

7# Δράσε: Αν δεν δράσεις, δεν θα καταφέρεις τίποτα. Μπορεί να διαβάσεις βιβλία, άρθρα ή να ακούσεις ομιλίες. Αλλά δεν θα φτάσεις ποτέ την δική σου επιτυχία, αν δεν προχωρήσεις σε πράξεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =