αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔέκα tips για να βγάλεις χρήματα από το YouTube (Ναι, μπορεί να γίνει)

Δέκα tips για να βγάλεις χρήματα από το YouTube (Ναι, μπορεί να γίνει)

Το έχουμε ξανά πει: Ζούμε στην εποχή των ευκαιριών. Πλέον ένας νέος 20 χρονών, μπορεί από το δωμάτιο του σπιτιού του να δημιουργήσει ένα βίντεο, να το αναρτήσει στο Youtube και να ξεκινήσει να «χτίζει» το δικό του κοινό. Δεν χρειάζεται να πας σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι για να προβληθείς, πλέον μπορείς να φτιάξεις… το δικό σου κανάλι, στην γνωστή πλατφόρμα.

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ανθρώπων, που ξεκίνησαν κάπως έτσι, από ένα απλό βίντεο (ίσως με την κάμερα του κινητού τους) και σήμερα έχουν πάρα πολλούς «ακολούθους». Ναι, βγάζουν και χρήματα. Μπορείς να βγάλεις χρήματα από το YouTube. Δεν είναι βέβαια τόσο απλό. Το αμερικανικό Entrepreneur.com κάνει τα πράγματα πιο συγκεκριμένα και παραθέτει 10 tips που θα σε βοηθήσουν να βγάλεις λεφτά με αυτόν τον ιντερνετικό τρόπο.

Η αλήθεια είναι βέβαια, μιλώντας για την Ελλάδα, ότι αυτά τα tips πιθανότατα δεν αρκούν για να βγάλεις χρήματα. Αφού οι περισσότεροι YouTubers στην χώρα μας δεν βγάζουν «απευθείας» χρήματα από την γνωστή πλατφόρμα. Ο στόχος όμως είναι, να καταφέρεις να φτιάξεις ένα μεγάλο κοινό και στη συνέχεια να κλείσεις ενδεχομένως κάποια διαφημιστικά deals με διάφορα brands, έτσι ώστε να φτάσεις στα έσοδα.

1- Η τεχνογνωσία σου και τα ενδιαφέροντα σου είναι το «κλειδί»: Είσαι ειδικός στον τομέα σου; Μπορείς να δημιουργήσεις βίντεο που μιλάνε για βασικά «μαθήματα» σε αυτόν. Ασχολείσαι με την τεχνολογία ή την γυμναστική; Τότε ξεκίνα να φτιάχνεις βίντεο πάνω σε αυτά. Σκέψου σε τι είσαι καλός. Ίσως κάπου εκεί είναι το «κλειδί».

2- Εξέτασε το κοινό σου: Σκέψου καλά σε ποιους θα απευθυνθείς. Πρέπει να βρεις ένα κοινό που να είναι αρκετά μεγάλο και να μπορεί να αξιοποιηθεί. Αν φτιάξεις π.χ. ένα κανάλι για να γνωστά fidget spinners, μπορεί να είναι hot τώρα, αλλά αυτοί που θα σε παρακολουθούν θα είναι μικρά παιδιά. Άρα πιθανότατα δεν θα φτάσεις σε έσοδα.

3- Το περιεχόμενο: Είναι σημαντικό να παράγεις ενδιαφέρον περιεχόμενο. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά να είσαι και συνεπής απέναντι στο κοινό σου. Καθιέρωσε το δικό σου πρόγραμμα και ανέβαζε νέα βίντεο π.χ. 2 φορές την εβδομάδα σταθερά.

4- Go Live: Πλέον οι περισσότεροι Youtubers δεν περιορίζονται στην ανάρτηση βίντεο. Αλλά κάνουν και live μεταδώσεις, αφού η πλατφόρμα προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Δοκίμασε το, ειδικά αν το περιεχόμενο σου προσφέρεται για κάτι τέτοιο.

5- Καθιέρωσε το brand σου: Δεν θα «εκτοξευτείς» από την πρώτη ημέρα. Αυτό είναι το πιο πιθανό. Ωστόσο, πρέπει σιγά- σιγά να καθιερώσεις το brand σου. Να αποκτήσεις μια «ταυτότητα» και λόγους έτσι ώστε το κοινό σου να σε ακολουθεί. Είναι επίσης χρήσιμο να δημιουργήσεις κάποιες φράσεις ή hashtags που θα «συνδεθούν» με το brand σου.

6- Αξιοποίησε τα social media: Εντάξει, το συγκεκριμένο tip είναι αυτονόητο. Στην εποχή μας είναι απαραίτητο να αξιοποιήσεις αρκετά από τα social media, έτσι ώστε να διευρύνεις το κοινό σου ως Youtuber. Μη ξεχνάς ότι εκεί θα μπορείς να ενημερώνεις τους χρήστες για τα νέα σου. Facebook, Twitter και Instagram είναι απαραίτητα.

7- Να είσαι διαδραστικός: Είναι μια από τις μαγίες του ίντερνετ. Άνοιξε συζητήσεις με το κοινό σου και απάντα στα μηνύματα και τα σχόλια τους. Είναι εύκολο να γίνει. Επίσης, μπορείς κατά καιρούς να δίνεις κάποια δώρα στους ιντερνετικούς ακολούθους σου.

8- Άκου το ακροατήριο σου: Δώσε στο κοινό σου τη δυνατότητα να έρθει σε επικοινωνία μαζί σου. Με όποιους τρόπους προσφέρει η τεχνολογία. Άκου το feedback που σου δίνουν. Πολλές φορές θα σε οδηγήσει στο να βελτιώσεις το περιεχόμενο σου.

9- Γίνε λίγο… χοντρόπετσος: Δεν πρόκειται να τους ευχαριστήσεις όλους. Οπότε μην το έχεις σαν στόχο. Θα ακούσεις και αρνητικά σχόλια, αφού οι haters εκεί έξω είναι αρκετοί. Πρέπει να είσαι ανθεκτικός και στο τέλος της ημέρας να είσαι εσύ που θα λαμβάνεις τις αποφάσεις σου. Είναι άλλωστε το δικό σου κανάλι.

10- Όχι, δεν χρειάζεσαι τεχνικό υπόβαθρο: Δεν χρειάζεται να είσαι… ο μάγος του μοντάζ. ‘Η να ξέρεις να τραβάς βίντεο επαγγελματικού επιπέδου. Απλά ξεκίνα. Ακόμα κι αν δεν έχεις μεγάλες τεχνικές γνώσεις. Αρκετά πράγματα, θα τα μάθεις στην πράξη. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλοί Youtubers -και στην Ελλάδα- ξεκινούν από ένα βασικό επίπεδο και μετά από λίγο καιρό φτιάχνουν εξαιρετικά βίντεο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =