αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔέκα πράγματα που κάνουν οι σπουδαίοι εργοδότες κάθε ημέρα (και ξεχωρίζουν… από τους άλλους)

Δέκα πράγματα που κάνουν οι σπουδαίοι εργοδότες κάθε ημέρα (και ξεχωρίζουν… από τους άλλους)

Υπάρχει μια φράση που λέει: «Οι εργαζόμενοι δεν παραιτούνται από κακές δουλειές, παραιτούνται από κακά αφεντικά». Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που παραθέτει το CNBC, το 61% όσων εργάζονται για κακά αφεντικά, αναζητούν άλλη εργασία. Από την άλλη, μόνο το 27% όσων έχουν ένα καλό αφεντικό, κοιτά για κάποια εναλλακτική.

Είναι λογικό. Οι καλοί εργοδότες δεν δημιουργούν μόνο ένα θετικό περιβάλλον εντός της εταιρίας. Αλλά μας βοηθούν να αναπτυχθούμε προσωπικά και να ξεπεράσουμε τα όρια μας.

Είναι βέβαια αλήθεια, ότι στην Ελλάδα αρκετοί εργοδότες ακολουθούν τακτικές… παλαιού τύπου. Με συνεχή πίεση προς τους εργαζομένους ή ακόμα και άκομψες συμπεριφορές. Ενώ δεν νοιάζονται για την προσωπική ανάπτυξη του κάθε υπαλλήλου, αλλά μόνο για να συνολικά κέρδη της εταιρίας.

Όμως αν θέλουμε να δούμε το θέμα λίγο πιο συγκεκριμένα, τελικά ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν οι καλοί εργοδότες και τους κάνουν να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους; το CNBC παραθέτει 10 πράγματα που κάνουν καθημερινά, τα καλά αφεντικά. Και αν έχεις δική σου εταιρία, μάλλον πρέπει να τα «αντιγράψεις».

1- Μοιράζονται πληροφορίες με τους εργαζομένους

2- Δίνουν προσοχή στις προσλήψεις

3- Γιορτάζουν τις νίκες

4- Σέβονται τον χρόνο σου

5- Δείχνουν κατανόηση

6- Αναλαμβάνουν την ευθύνη στις αποτυχίες

7- Λένε «ευχαριστώ»

8- Δεν ξεχνούν ότι οι άνθρωποι έχουν ζωή και εκτός γραφείου

9- Είναι καλοί στην επικοινωνία

10- Δημιουργούν νέους leaders

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 3 =