αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔέκα πράγματα που δεν κάνουν οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι (ναι, είναι αυτοί που λαμβάνουν τις πιο τολμηρές αποφάσεις)

Δέκα πράγματα που δεν κάνουν οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι (ναι, είναι αυτοί που λαμβάνουν τις πιο τολμηρές αποφάσεις)

Δεν υπάρχει ένας σταθερός τρόπος για να ελέγξεις την πνευματική δύναμη σου. Ίσως αυτή εξαρτάτε από πολλά πράγματα που κάνεις (ή δεν κάνεις). Το σίγουρο είναι, ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα challenge που παρουσιάζεται μπροστά σου, τόσο μεγαλύτερη πνευματική δύναμη χρειάζεται για να το προσπεράσεις. Και να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές.

Το ακόμα πιο δύσκολο, είναι όταν χρειάζεται να βγεις έξω από την πεπατημένη. Να πάρεις τολμηρές αποφάσεις και να χαράξεις τον δικό σου δρόμο. Αυτό μόνο οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι μπορούν να το καταφέρουν.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του επιχειρηματία και εφευρέτη, Thomas Edison. Όταν το εργοστάσιο του κάηκε το 1914, καταστρέφοντας σημαντικά πρωτότυπα και βαρύνοντας τον με ένα κόστος που έφτανε τα 23 εκατ. δολάρια, ο ίδιος έδωσε μια απλή απάντηση.

«Ευτυχώς, όλα τα λάθη μας κάηκαν. Τώρα μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή ξανά», είχε πει ο Thomas Edison.

Δεν θα επέτρεπε να τον νικήσει η κακή τύχη. Ακόμα και στην δύσκολη στιγμή, είδε τα πράγματα από τη θετική μεριά. Είδε μια ευκαιρία. Το Forbes, σε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα του παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ΔΕΝ θα έκαναν ποτέ, οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι

1- Βλέπουν τα λάθη τους, αλλά δεν τα αφήνουν να τους επηρεάσουν αρνητικά

2- Δεν κάνουν παρέα με αρνητικούς ανθρώπους

3- Δεν σταματούν να πιστεύουν στον εαυτό τους

4- Δεν περιμένουν την απολογία κάποιου για να τον συγχωρήσουν

5- Δεν λυπούνται τον εαυτό τους

6- Δεν είναι μνησίκακοι

7- Δεν αφήνουν κανέναν να τους χαλάσει την ψυχολογία

8-… Και δεν χαλούν την ψυχολογία κανενός

9- Δεν τρελαίνονται από το στρες

10- Δεν βγάζουν αρνητικότητα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − four =