αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓνώμη| Το post του Grant Cardone που ταιριάζει γάντι στην Ελλάδα των haters

Γνώμη| Το post του Grant Cardone που ταιριάζει γάντι στην Ελλάδα των haters

Ενώ βρίσκεσαι στο laptop και παρατηρείς το Newsfeed του Facebook, ξαφνικά «σκάει» η παραπάνω εικόνα. Είναι ένα post που έκανε χτες, Τετάρτη, ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και επιχειρηματίας, Grant Cardone. Στην επίσημη σελίδα του στο FB.

Τι λέει πολύ απλά: «Όσοι φθονούν την επιτυχία των άλλων, ποτέ δεν θα αποκτήσουν τη δική τους». Παρόλο που ο γνωστός businessman δεν μιλά για το ελληνικό κοινό, η φράση αυτή θυμίζει… τόσο πολύ Ελλάδα.

Ζούμε στην χώρα που αντί να βλέπουμε τα success stories και να εξετάζουμε τι έκαναν σωστά οι πρωταγωνιστές της εκάστοτε ιστορίας, αντίθετα έχουμε ως στόχο να τα εκμηδενίσουμε. Κανείς δεν λέει «μπράβο» σε κανέναν. Πάντα η επιτυχία των άλλων είναι «τυχαία». ‘Η συνέβη επειδή κάποιος «είχε βύσμα». ‘Η είναι απλά «μια φούσκα που θα ξεφουσκώσει».

Ακόμα και σε πολύ τρανταχτά παραδείγματα, στα οποία η αξία της νίκης δεν αμφισβητείται, οι haters κάνουν την εμφάνιση τους. Αυτοί «ξέρουν και θα που και στους υπόλοιπους τι ακριβώς συμβαίνει». Εδώ βάλτε και ακόμα ένα στοιχείο στη συζήτηση: συνήθως οι haters έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Δεν διαθέτουν δικό τους success story. Και, πιθανότατα, δεν θα αποκτήσουν ποτέ, όπως λέει και ο Grant Cardone.

Ίσως, είναι αυτή ακριβώς η ανάγκη, που τους κάνει συνεχώς να θέλουν να εκμηδενίσουν οποιονδήποτε άλλον καταγράφει μια επιτυχημένη πορεία. Αυτό το κλίμα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, υπήρχε πάντα στην Ελλάδα. Έχει γίνει πιο έντονο τα τελευταία χρόνια, λόγω (και) των Social Media. Ναι, έχουν κι αυτά τα αρνητικά τους. Πλέον ο καθένας μπορεί να λέει την γνώμη του για τα πάντα, με ένα απλό κλικ, από τον καναπέ του σπιτιού του. Το οποίο φυσικά δεν μπορεί και δεν πρέπει να απαγορευτεί. Από την άλλη όμως, μοιάζει λίγο σαν να έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο «ιντερνετικό καφενείο».

Ο Cardone, έχει μιλήσει πολλές φορές για τους haters. Παροτρύνοντας αυτούς που βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής, να μην τους ακούν. Όπως έχει πει, όταν κάνεις ένα εγχείρημα, πρέπει να μην ακούς τις διάφορες φωνές τριγύρω. Είναι εύκολο αυτό; Από την ανθρώπινη πλευρά, μάλλον όχι. Όλοι μπορεί να επηρεαστούν από τα διάφορα σχόλια που τους αφορούν. Είναι όμως απαραίτητο να συνεχίσεις την πορεία σου, χωρίς να επηρεάζεσαι, έτσι ώστε να φτάσεις στον στόχο σου.

Ποιος είναι όμως ο τολμηρός Grant Cardone, που λέει τέτοια πράγματα με κάθε αφορμή; Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από το μηδέν. Έκανε αρχικά μια δουλειά που δεν του άρχεσαι (σχετική με το μάρκετινγκ). Εφάρμοσε ένα δικό του δύσκολο πλάνο, το οποίο περιελάμβανε πολλές ώρες εργασίας την ημέρα. Και σε βάθος χρόνου κατάφερε να επισκοτίσει τις δικές του επιχειρήσεις και να γίνει εκατομμυριούχος. Σήμερα έχει 4 μεγάλες εταιρίες στην κατοχή του, ενώ είναι επίσης επενδυτής σε αρκετές άλλες. Παράλληλα, είναι ένας από τους best sellers συγγραφείς των News York times. Επιπλέον, κάνει κατά καιρούς πολλές ομιλίες προσπαθώντας να μεταφέρει τις εμπειρίες του, στους νεότερους.

Όπως λέει, «κάθε ημέρα έχεις την ευκαιρία να αλλάξεις την ζωή σου». Και συμπληρώνει: «Ακόμα κι αν έχεις γεννηθεί φτωχός, σε μια κακή γειτονιά ή μια φτωχή χώρα».

Είναι μάλλον τα λόγια αυτά, που θα έπρεπε να ακούσουν και να εφαρμόσουν οι haters. Συνήθως όμως δεν το κάνουν. Μένουν σε ρόλο σχολιαστή. Και πιθανότατα, δεν θα αποκτήσουν ποτέ το δικό τους success story.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − seventeen =