αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Για πόσο καιρό είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις;»: Μέσα σε 3 λεπτά, ο Jack Ma λέει μερικά σπουδαία πράγματα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Για πόσο καιρό είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις;»: Μέσα σε 3 λεπτά, ο Jack Ma λέει μερικά σπουδαία πράγματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επιτυχία δεν γίνεται να έρθει μέσα σε μια νύχτα. Αυτή την άποψη εξέφρασε ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, μιλώντας σε πρόσφατο event. Είναι μια κομβική ερώτηση που πρέπει να κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες στον εαυτό τους: Για πόσο καιρό είναι διατεθειμένοι να προσπαθήσουν;

«Πόσα χρόνια θα προσπαθήσεις για να πετύχεις τον στόχο σου;», ρωτά ο γνωστός επιχειρηματίας.

Και συμπληρώνει: Πολλοί πιστεύουν ότι θα πετύχουν τον επόμενο μήνα, τον επόμενο χρόνο ή την επόμενη εβδομάδα. «Ξεχάστε το. Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα σε αυτό τον κόσμο», τονίζει ο Jack Ma. Θυμάται επίσης το δικό του story. Ξεκίνησε χωρίς να έχει πολλά χρήματα στη διάθεση του ή καλές γνωριμίες. Με 18 ανθρώπους στο διαμέρισμά του, ίδρυσε την Alibaba και η ιστορία είναι από εκεί και πέρα γνωστή. Ξεκίνησε με λεφτά φίλων του, το 1995.

Ήξερε όμως ένα πράγμα: Ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα κερδίσει. Έβλεπε μακροπρόθεσμα. Δίνει και ένα ωραίο παράδειγμα: Αν θέλεις απλά να ζεις χαρούμενος, θα ζήσεις λίγο. Αν θες να ζήσεις περισσότερο, πρέπει να δυσκολευτείς. Πρέπει να… γυμνάζεσαι κάθε ημέρα, όπως λέει χαριτολογώντας ο Jack Ma.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι νέοι, είναι να ξεκαθαρίσουν το σε πόσα χρόνια θέλουν να είναι πετυχημένοι. Αν πιστεύεις ότι θα είσαι πετυχημένος σε 3 χρόνια, προετοιμάσου για 10 χρόνια. Αν πιστεύεις ότι θα γίνει σε 10 χρόνια, προετοιμάσου για 15 χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + eight =