αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓια να κάνεις τη σύγκριση: Οι βασικοί μισθοί που έχουν οι εργαζόμενοι σε Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλο και Lidl

Για να κάνεις τη σύγκριση: Οι βασικοί μισθοί που έχουν οι εργαζόμενοι σε Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλο και Lidl

Βλέπουμε συνεχώς να ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας στο λιανεμπόριο. Αλλά τι μέγεθος έχουν οι μισθοί εκεί; Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bankingnews.gr, ο βασικός μισθός των εργαζομένων στην ΑΒ Βασιλόπουλος, πλήρους απασχόλησης είναι 750 ευρώ.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους στην Σκλαβενίτης μετά και την αναπροσαρμογή που έγινε προσφάτως ο βασικός μισθός (μέχρι και 2 χρόνια) διαμορφώνεται στα 800 ευρώ ενώ με δύο χρόνια προϋπηρεσία και άνω, στα 860 ευρώ.

Επιπλέον του βασικού μισθού, στους εργαζόμενους χορηγείται επίδομα γάμου 60 ευρώ μικτά για τους εργαζόμενους πλήρης απασχόλησης, ενώ για γονείς με τρία παιδιά και άνω, 50 ευρώ μικτά.

Παράλληλα η αλυσίδα συμφώνησε να χορηγεί στους εργαζομένους της έκπτωση 5% για αγορές τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και ηλεκτρικών μικροσυσκευών από τα καταστήματα της μέχρι 6.000 ευρώ ετησίως και έκπτωση 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων και παιχνιδιών από τα καταστήματα της χωρίς όριο αγορών.

Στα 800 με 850 ευρώ διαμορφώνεται ο βασικός μισθός των εργαζομένων στα Lidl, με βάση την τελευταία Επιχειρησιακή Σύμβαση αν και οι δύο πλευρές (εργαζόμενοι και διοίκηση) βρίσκονται σε συζητήσεις για την υπογραφή νέας.
Να σημειωθεί ότι το λιανεμπόριο τροφίμων είναι από τους μοναδικούς κλάδους, που εν μέσω κρίσης, κατάφερε να παρουσιάσει αύξηση της απασχόλησης κατά 1,60%, την 5ετία 2010-2014 σε αντίθεση με το σύνολο του λιανικού εμπορίου το οποίο παρουσίασε μείωση κατά 7,15% και συνολικά με την ελληνική οικονομία η οποία εμφάνισε μείωση κατά 19,44%.

Εξαιτίας της αύξησης που παρουσιάζει την τελευταία 4ετία το λιανεμπόριο τροφίμων και της ταυτόχρονης μείωσης των άλλων εμπορικών κλάδων, πλέον η απασχόληση του λιανεμπορίου τροφίμων αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% της απασχόλησης του λιανικού εμπορίου και το 31% συνολικά του λιανικού και χονδρικού εμπορίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =