αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Elon Musk θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους leaders στον κόσμο

Γιατί ο Elon Musk θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους leaders στον κόσμο

Οραματιστής, ιδεολόγος, risk-taker. Είναι μερικά από τα επίθετα που συνοδεύουν τον Elon Musk. Ο ίδιος μπήκε πρόσφατα στη λίστα του Fortune, με τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου. Είναι πλέον δισεκατομμυριούχος. Δύο από τις εταιρίες που «τρέχει», η Tesla και η SolarCity, απασχολούν μαζί 35.000 ανθρώπους. Στόχος του Musk, είναι με τη συνεργασία των δύο brands, να δημιουργήσει έναν κόσμο χωρίς εκπομπές άνθρακα. Με τα high-tech αυτοκίνητα που παράγει, τα οποία θέλει να εξελίξει ακόμα περισσότερο και να εξαπλωθούν σε όλο τον πλανήτη.

Έχει φτάσει στην κορυφή, αλλά παραμένει «πεινασμένος», όπως θα έλεγε και ο Steve Jobs. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε οι φήμες: Ότι στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont, ο Musk έχει πάντα έναν υπνόσακο. Πολλές φορές, κοιμάται εκεί, έτσι ώστε να παρακολουθεί από κοντά τη γραμμή παραγωγής.

Τον τελευταίο καιρό, έχει ξαφνιάσει του πάντες με την νέα εταιρία του, Boring Company. Τι «τρελό» όνομα, που μόνο αυτός θα μπορούσε να το λανσάρει ως brand name εταιρίας. Στόχος; Τώρα θέλει να δημιουργήσει υπόγεια τούνελ, τα οποία θα λειτουργούν ουσιαστικά ως αυτοκινητόδρομοι. Κάπως έτσι, ο φιλόδοξος Musk θέλει να λύσει το πρόβλημα του μποτιλιαρίσματος.

Μην ξεχνάμε βέβαια και το Hyperloop. Το next generation τρένο υψηλών ταχυτήτων, το οποίο κατασκευάζει. Ενώ φυσικά υπάρχει και η SpaceX, που στόχο έχει να φτάσει… μέχρι τον Άρη.

Όμως ίσως αυτό που κάνει τη διαφορά, στην ιστορία του Elon Musk, είναι το ξεκίνημα του. Γεννήθηκε στην Νότια Αφρική. Οι γονείς του ήταν χωρισμένοι και ο ίδιος συχνά έπεφτε θύμα μπούλινγκ στο σχολείο. Θα μπορούσε ένας τέτοιος άνθρωπος να φτάσει στην κορυφή; Όλα τα δεδομένα ήταν αρχικά εναντίον του. Κι όμως, τα κατάφερε. Και ποιος ξέρει, τι άλλο θα δούμε από τον θαυματουργό κύριο Musk, μέσα στα επόμενα χρόνια…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =