αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι ιδρυτές των startups πρέπει να πάνε αργά… για να πάνε γρήγορα

Γιατί οι ιδρυτές των startups πρέπει να πάνε αργά… για να πάνε γρήγορα

Είναι αυτό που ίσως ακούμε περισσότερο στον κόσμο της καινοτόμου επιχειρηματικότητας: Ταχύτητα, ταχύτητα, ταχύτητα. Χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις, γρήγορες κινήσεις, να βρεις γρήγορα πελάτες, να έχεις γρήγορη ανάπτυξη. Ναι, η ταχύτητα είναι σημαντική. Αλλά αν κοιτάς μόνο αυτό, θα κάνεις λάθη που τελικά θα σε κρατήσουν πίσω.

Πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις, αν θέλεις η startup σου να αναπτυχθεί σωστά. Με απλά λόγια, πρέπει να πας αργά… για να πας γρήγορα. Το Entrepreneur.com, εστιάζει σε μερικά συγκεκριμένα πεδία.

Πήγαινε αργά στην χρηματοδότηση: Είναι αυτό που οι περισσότεροι ιδρυτές έχουν στο μυαλό τους. Και θέλουν να πάνε εκεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Περίμενε. Πρώτα φτιάξε ένα καλό project, έχετε στα χέρια σου καλά οικονομικά δεδομένα, και μετά πήγενε στους επενδυτές. Με μια καλή παρουσίαση. Κανε τους άλλους να θέλουν να επενδύσουν σε αυτό που έχεις φτιάξει.

Πήγαινε αργά στους πελάτες σου: Οι περισσότεροι startuppers δείχνουν το προϊόν τους πρώτα σε 5-6 φίλους, εκείνοι τους κάνουν αποθεωτικά σχόλια και κάπως έτσι σχηματίζονται λάθος συμπεράσματα για το νέο εγχείρημα. Προσπάθησε να βρεις 50-60 υποψήφιους πελάτες, και πάρε έτσι περισσότερες γνώμες. Έτσι θα βρεις ποιος είναι ο πραγματικός πελάτης σου, και τι αλλαγές πρέπει να κάνεις.

Χτίσε αργά το προϊόν σου: Είναι η συνέχεια του προηγούμενου. Με τις γνώμες που θα πάρεις, θα προσαρμόσεις το προϊόν σου. Έτσι θα προσφέρεις πραγματική αξία στο κοινό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 5 =