αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί καθιέρωσα τις 6 ώρες εργασίας στην εταιρία μου»: Ένας CEO αναλύει

«Γιατί καθιέρωσα τις 6 ώρες εργασίας στην εταιρία μου»: Ένας CEO αναλύει

Σκέψου να εργαζόσουν σε μια εταιρία, να αμειβόσουν ως full time εργαζόμενος, αλλά να δούλευες 6 ώρες την ημέρα. Αυτό καθιέρωσε τον Μάιο του 2015 ο CEO της Acuity Scheduling, Gavin Zuchlinski. Αρχικά, έκανε την εν λόγω κίνηση λόγω του καλοκαιριού. Ωστόσο, στην πράξη είδε ότι δουλεύει καλά. Έτσι το καθιέρωσε για όλο τον χρόνο.

«Ήθελα να επιτρέψω σε όλους να απολαύσουν το καλοκαίρι. Αλλά δούλεψε πολύ καλά και έτσι το καθιερώσαμε για όλο το χρόνο» λέει ο Gavin Zuchlinski. «Το κάνουμε αυτό εδώ και σχεδόν 2 χρόνια και έχουμε την ίδια παραγωγικότητα με την περίοδο που οι εργαζόμενοι δούλευαν 8ωρο» συμπληρώνει.

Η Acuity Scheduling είναι μια εταιρία online προγραμματισμού. Ουσιαστικά δηλώνεις τις υποχρεώσεις που έχεις μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, και η πλατφόρμα σε ειδοποιεί έτσι ώστε να μην ξεχάσεις κάτι. Η επιχείρηση δημιουργήθηκε από το μηδέν, πριν από περίπου μια δεκαετία.

«Στην πραγματικότητα, το σημαντικότερο πράγμα στην εταιρία μας είναι το customer support. Το οποίο μπορεί να σε κουράσει ψυχολογικά» σημειώνει ο νεαρός CEO. Βέβαια, όπως εξηγεί το CNBC, οι υπάλληλοι δεν εργάζονται σερί 6 ώρες και μετά πηγαίνουν στο σπίτι τους. Συνήθως, εργάζονται για 3 ώρες το πρωί, στη συνέχεια κάθονται 2 ώρες και εργάζονται άλλες 3 ώρες το απόγευμα. Σύνολο, 6 ώρες εργασίας. Αλλά πάντα αμείβονται ως full time.

Επίσης, οι 15 εργαζόμενοι της εταιρίας, δουλεύουν εξ αποστάσεως. Οπότε δεν χρειάζεται να μετακινούνται μέχρι τον χώρο δουλειάς. Συγκεκριμένα, είναι διάσπαρτοι από τη Νέα Υόρκη, μέχρι τη Σκωτία και την Ελλάδα! Έτσι υπάρχουν διαφορετικές ζώνες ώρες, όλοι εργάζονται στην (τοπική) φυσιολογική ώρα και τελικά η εταιρία έχει υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ngt_1_xl

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + nine =