αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί κάθε επιχειρηματίας πρέπει να φεύγει από το γραφείο στις 2 το μεσημέρι»: Ένας πετυχημένος CEO λέει τη γνώμη του

«Γιατί κάθε επιχειρηματίας πρέπει να φεύγει από το γραφείο στις 2 το μεσημέρι»: Ένας πετυχημένος CEO λέει τη γνώμη του

Την άποψη που θέλει τους επιχειρηματίες να μένουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στο γραφείο, θέλει να καταρρίψει ο ιδρυτής και CEO της εταιρίας Verifi, Matthew Katz. «Φτάνω στο γραφείο νωρίτερα από τους περισσότερους, αλλά συνήθως φεύγουν κάπου στις 2-3 το μεσημέρι» λέει ο ίδιος σε άρθρο του στο αμερικανικό Fortune.

Όπως εξηγεί, στη συνέχεια πηγαίνει στο σπίτι του και συνεχίζει εκεί την όποια δουλειά έχει απομείνει. Χωρίζει την εργασία του σε δύο κατηγορίες: Την δουλειά που χρειάζεται πρόσωπο με πρόσωπο συνεργασία εντός του γραφείου, και αυτή που χρειάζεται την προσοχή του ιδίου. Σύμφωνα με τον Katz, στην δεύτερη περίπτωση, είναι πιο αποδοτικός, όταν είναι στην ησυχία του σπιτιού του.

Ενώ παράλληλα, είναι εκεί όταν ο γιος του γυρνά από το σχολείο. Έτσι, όταν δεν εργάζεται ή δεν μιλά στο τηλέφωνο, περνά περισσότερο χρόνο με τον γιό του. Κάτι που δεν θα μπορούσε να το κάνει, αν ήταν στο γραφείο από το πρωί μέχρι το βράδυ.

«Το να περνώ χρόνο με τον γιο μου, είναι ένα από τα πιο θεραπευτικά πράγματα που μπορώ να κάνω για τον εαυτό μου» σημειώνει ο πετυχημένος CEO.

Επίσης, θεωρεί ότι η αλλαγή σκηνικού γενικότερα, μπορεί να σε βοηθήσει στο να σκεφτείς νέες ιδέες. Το εν λόγω πλάνο του βγαίνει και προτείνει μάλιστα και σε άλλους να ακολουθήσουν την τακτική του.

Βέβαια, όλα αυτά είναι η μια όψη του νομίσματος. Αφού κάποιος άλλος θα πει, ότι όταν παίρνεις δουλειά στο σπίτι, υπάρχει ο κίνδυνος να περνάς… άπειρες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή. Άρα πάλι δεν αξιοποιείς τον χρόνο σου, για άλλες δραστηριότητες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 9 =