αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Γιατί θέλετε αυτή τη δουλειά;»: Εδώ είναι η διαφορετική απάντηση που πρέπει να δώσεις σε μια job interview

«Γιατί θέλετε αυτή τη δουλειά;»: Εδώ είναι η διαφορετική απάντηση που πρέπει να δώσεις σε μια job interview

Ας υποθέσουμε ότι έγινε το σημαντικό βήμα: Έστειλες το βιογραφικό σου για τη θέση που τόσο ήθελες και η εταιρία σε κάλεσαι για συνέντευξη. Καταρχήν είναι σημαντικό να ξεπεράσεις το άγχος. Αν πας αγχωμένος στην συνέντευξη, είναι σχεδόν βέβαια ότι δεν θα έχεις μια καλή παρουσία. Και δεν θα πάρεις τη δουλειά.

Σε δεύτερη φάση, πρέπει να είσαι έτοιμος να απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις. Με τον κατάλληλο τρόπο. Μια από αυτές είναι «Γιατί θέλετε αυτή τη δουλειά». Σε αντίθεση με το τι πιστεύουν αρκετοί, η κατάλληλα απάντηση εδώ δεν πρέπει να είναι μερικά καλά λόγια για την εταιρία. Ούτε μερικά αρνητικά λόγια για τον τελευταίο σου εργοδότη ή τους πρώην συναδέλφους σου. Δεν πρέπει να είναι ούτε αναφορά στα βραβεία που έχει πιθανώς συγκεντρώσει η νέα εταιρία που έχεις μπροστά σου.

Σκέψου το εξής: Ο νέος πιθανός εργοδότης που έχεις μπροστά σου, δεν νοιάζεται για το πόσο θαυμάζεις την εταιρία. Δεν τον ενδιαφέρει επίσης να του εξηγήσεις το πόσο η εταιρία μπορεί να σε βοηθήσει. Νοιάζεται, κυρίως, για το αντίθετο: Για το πως εσύ μπορείς να βοηθήσεις την επιχείρηση.

Όπως εξηγεί η career coach και επιχειρηματίας. J.T. O’Donnell, σε άρθρο της στο inc.com, η σωστή απάντηση είναι να εξηγήσετε πώς η νέα δουλειά θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε τις υπάρχουσες δεξιότητες, την εμπειρία και τα ενδιαφέροντά σας καλύτερα, ώστε να φέρετε περισσότερα χρήματα στην εταιρία.

Η απάντηση σου λοιπόν, πρέπει να αφορά περισσότερο αυτούς. Όχι εσένα. Όχι το πως θα γίνεις εσύ καλύτερος. Αλλά το πως θα δώσεις μεγαλύτερη αξία στην εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =