αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί η Ερμού «τραβάει» τα μεγάλα brand names

Γιατί η Ερμού «τραβάει» τα μεγάλα brand names

Σε πόλο έλξης αλυσίδων αναδεικνύονται εκ νέου η πλατεία Συντάγματος και η οδός Ερμού, καθώς συνεχίζεται η έλευση νέων ομίλων, διαδικασία που τονώνει και τις τιμές των ενοικίων, οι οποίες ακολουθούν ανοδική πορεία για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών της οικονομικής κρίσης. Ειδικότερα, πριν από την έλευση του νέου έτους αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Goody’s Burger House στην αρχή της Φιλελλήνων, πλησίον της Πλατείας Συντάγματος, καθώς η αλυσίδα συνεχίζει την πορεία ενίσχυσης του δικτύου της.

Ταυτόχρονα, μία ακόμα αλυσίδα δρομολογεί τη λειτουργία του πρώτου της καταστήματος στην οδό Ερμού. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες φορέων της αγοράς ακινήτων, η αμερικανική αλυσίδα ένδυσης Forever 21 αναμένεται να εγκαινιάσει το πρώτο της κατάστημα στο ακίνητο που μέχρι πρότινος στέγαζε την αλυσίδα Sprider στη συμβολή της Ερμού με την οδό Ευαγγελιστρίας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχουν τοποθετηθεί αλυσίδες όπως οι Funky Buddha, American Eagle, Tezenis, H&M, Moytzi, Πανδώρα (κοσμήματα), Lynne και Follie-Follie.

Οπως τονίζουν οι ειδικοί του κλάδου, η Ερμού και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα αποτελούν σήμερα τα καλύτερα σημεία για τις εμπορικές αλυσίδες, αναφορικά με το ύψος του τζίρου και την επισκεψιμότητα που προσφέρουν, ενώ παράλληλα επωφελούνται και από το τουριστικό ρεύμα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, έχουν σημειωθεί και οι πρώτες αυξήσεις των τιμών ενοικίασης στην Ερμού, οι οποίες αγγίζουν το 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Σήμερα, η μέση τιμή ενοικίασης καταστήματος στην οδό διαμορφώνεται σε 190 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως και είναι υψηλότερη όσο εγγύτερα προς την πλατεία Συντάγματος βρίσκεται το εκάστοτε κατάστημα. Υπενθυμίζεται ότι στο απόγειο της κρίσης, οι τιμές ενοικίασης είχαν υποχωρήσει μέχρι τα 150-160 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως, όταν κατά την περίοδο πριν από την κρίση είχαν ανέλθει ακόμα και σε 360 ευρώ/τ.μ., κατατάσσοντας την Ερμού στην πρώτη δεκάδα των ακριβότερων εμπορικών δρόμων παγκοσμίως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =