αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί η αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος Tory Burch, συχαίνεται το επίθετο «φιλόδοξη»

Γιατί η αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος Tory Burch, συχαίνεται το επίθετο «φιλόδοξη»

Όταν είσαι μια διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια μόδας και αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος, είναι πολύ πιθανό να σε χαρακτηρίζει ένα επίθετο: φιλόδοξη. Αυτή τη λέξη «κολλάνε» πολλές φορές και στην Tory Burch. Η οποία συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Κι όμως, η ίδια συχαίνεται τη συγκεκριμένη λέξη.

«Όταν μπήκα στο χώρο της εργασίας, όλοι οι άνθρωποι με περιέγραφαν σαν μια φιλόδοξη γυναίκα, αυτό ήταν λίγο αρνητικό» λέει η Burch.

Γιατί όμως μπορεί να είναι αρνητικό ένα τέτοιο επίθετο; Η λέξη αυτή, μπορεί να έχει δύο έννοιες: Μπορεί να χαρακτηρίζουμε έτσι κάποιον που θέλει να γίνει ισχυρός, πετυχημένος, διάσημος. Μπορεί όμως να χαρακτηρίζουμε και κάποιον, που έχει έναν στόχο και είναι δύσκολο ή αδύνατο να τον πετύχει. Όταν χρησιμοποιείται το εν λόγω επίθετο για μια γυναίκα, συχνά έχει τη δεύτερη έννοια, όπως λέει η Burch.

«Η λέξη “φιλοδοξία” όταν συνδέεται με έναν άντρα είναι τιμιτικό. Όταν χαρακτηρίζει μια γυναίκα, πολύ το θεωρούν λίγο υποτιμητικό» εξηγεί η γνωστή businesswoman. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι εύκολα ή δύσκολα, η Burch έχει καταφέρει να καταγράψει το δικό της success story. Όπως σημειώνει το CNBC, πλέον η περιουσία της υπολογίζεται στα 750 εκατ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + seven =