αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί δεν πρέπει να πας από δουλειά, σε δουλειά στα 20s σου. Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει εκεί που είσαι

Γιατί δεν πρέπει να πας από δουλειά, σε δουλειά στα 20s σου. Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει εκεί που είσαι

Όταν είσαι περίπου στην ηλικία των 20, η επαγγελματική σου ζωή είναι πιθανότατα κάπως έτσι: Βρίσκεις μια δουλειά, διαπιστώνεις ότι δεν σου αρέσει για κάποιο λόγο, αποχωρείς και πας στην επόμενη. Κάνεις πειραματισμούς και αλλαγές περιβάλλοντος, με σκοπό να βρεις την εργασία που σου αρέσει.

Και ενώ η παραπάνω τακτική δεν είναι απαραίτητα κακή, αξίζει να δούμε την άλλη πλευρά, για την οποία δεν ακούμε πολύ συχνά. Ο συγγραφέας επιχειρηματικών βιβλίων, Simon Sinek, μιλά στο Business Insiders. Παραθέτοντας το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στα 20s τους. Και είναι ακριβώς αυτό: Αλλάζουν τη μια δουλειά μετά την άλλη!

Όπως εξηγεί, δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος για να βρεις τη δουλειά που αγαπάς. «Δεν θα σηκώσεις μια πέτρα και θα βρεις την δουλειά που αγαπάς», όπως λέει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι λάθος να πας π.χ. σε μια εταιρία, να πεις γρήγορα ότι δεν σου αρέσει εκεί και να αναζητήσεις την επόμενη δουλειά σου. Και μετά πάλι το ίδιο.

Αντίθετα, πρέπει να δεις αυτή την περίοδο της ζωής σου, σαν μια φάση στην οποία μαθαίνεις πράγματα. Έτσι, αν βρεις μια θέση εργασίας, αξίζει να επιμείνεις εκεί ακόμα κι αν αρχικά νιώθεις ότι δεν σου αρέσει. Θα μάθεις πράγματα τα οποία θα σε ωφελήσουν να εξελιχτείς στην καριέρα σου. Δείτε όλη την άποψη του Simon Sinek στο παρακάτω βίντεο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − one =