αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί δεν με ενδιαφέρουν τα πτυχία όταν προσλαμβάνω κάποιον»: Ο Elon Musk εξηγεί

«Γιατί δεν με ενδιαφέρουν τα πτυχία όταν προσλαμβάνω κάποιον»: Ο Elon Musk εξηγεί

Ο Elon Musk είναι ξεκάθαρος: Δεν είναι απαραίτητα τα πτυχία για να είναι κάποιος καλός σε μια δουλειά. Και έτσι ο ίδιος δεν έχει ως βασικό κριτήριο τα «χαρτιά» όταν θέλει να προσλάβει κάποιον. Στο παραπάνω απόσπασμα, θα δείτε τον γνωστό επιχειρηματία να εξηγεί πολύ γρήγορα, τον λόγο που έχει καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.

«Δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο πτυχίο πανεπιστημίου. ‘Η ακόμα απολυτήριο λυκείου» λέει ο Elon Musk, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πως προσλαμβάνει ανθρώπους.

Όπως σημειώνει, το ότι έχει κάποιος ένα χαρτί, μπορεί όντως να είναι η απόδειξη ότι έχει την ικανότητα να κάνει σπουδαία πράγματα. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. «Άνθρωποι όπως ο Bill Gates, ο Larry Ellison και ο Steve Jobs, δεν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο. Αλλά αν είχες την ευκαιρία να τους προσλάβεις, θα ήταν μια καλή ιδέα» λέει χαρακτηριστικά ο Musk.

Άρα αυτό που κοιτάς είναι τις ικανότητες που έχει κάποιος πάνω στην δουλειά και τι αποδείξεις διαθέτει για αυτές. Αν υπάρχει ένα ιστορικό που αποδεικνύει κάτι τέτοιο, τότε εκτιμάς ότι αυτό θα συνεχιστεί και σε μέλλον, όπως εξηγεί ο ιδρυτής των Tesla, SpaceX και SolarCity.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + eighteen =