αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί δεν δουλεύω με το πρόγραμμα του Gary Vaynerchuk και ούτε εσύ πρέπει»: Η άλλη άποψη απέναντι στον διάσημο businessman

«Γιατί δεν δουλεύω με το πρόγραμμα του Gary Vaynerchuk και ούτε εσύ πρέπει»: Η άλλη άποψη απέναντι στον διάσημο businessman

Εδώ στο It’s Possible, έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για την περίπτωση του αυτοδημιούργητου εκατομμυριούχου, Gary Vaynerchuk. Αν τον ακολουθείς στα social media, είναι πιθανό να βλέπεις κάποια ανάρτηση του, σχεδόν κάθε ημέρα. Είναι εντυπωσιακό. Ο ίδιος εργάζεται από το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.

Ο 41χρονος Gary Vaynerchuk είναι εδώ και χρόνια επιχειρηματίας, επενδυτής και αρθρογράφος. Μάλιστα, συχνά κάνει ομιλίες, έτσι ώστε να μεταφέρει τις εμπειρίες του στους ανθρώπους που μπαίνουν τώρα στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

Ο ίδιος έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλές εταιρίες. Στο ξεκίνημα του, το 1999 ανέλαβε το brand με λικέρ που είχε ο πατέρας του. Ακολουθώντας τολμηρή τακτική -χρησιμοποιώντας το email marketing και τις νέες τεχνολογίες- κατάφερε να πολλαπλασιάσει την αξία της εταιρίας και από το 1 εκατ. δολάρια να φτάσει στα 5 εκατ. δολάρια το 2005. Σήμερα, είναι ιδιοκτήτης του VaynerMedia, ενός από τους μεγαλύτερους ψηφιακούς ομίλους media στον κόσμο. Είναι επίσης συνιδρυτής του επενδυτικού fund VaynerRSE.

Θα μπορούσε όλο αυτό το success story, να μοιάζει… κακό για κάποιον; Ναι, όπως πάντα υπάρχει και η άλλη άποψη. Την παραθέτει ο ιδρυτής του KimanziConstable.com και αρθρογράφος, Kimanzi Constable.

«Η πολύ δουλειά κάθε ημέρα, έφτασε τον Gary Vaynerchuk εκεί που είναι. Όμως αυτό δεν λειτουργεί για εμένα, και πιθανότατα ούτε για εσένα. Στοιχηματίζω, ότι και ο ίδιος ο Vaynerchuck, θα σε συμβούλευε να μην αντιγράψεις το πρόγραμμα του ή την ισορροπία που έχει μεταξύ δουλειάς- ζωής» τονίζει ο Kimanzi Constable.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έχει ενστάσεις, όπως σημειώνει σε άρθρο του στο αμερικανικό Entrepreneur.com. Έχουν να κάνουν ακριβώς με αυτό: την ισορροπία που πρέπει να κρατάμε μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής.

Πρώτα η προσωπική ζωή

Είτε εργάζεστε σε μια δουλειά, είτε έχετε τη δική σας επιχείρηση, πρέπει να βάζετε πρώτα τη ζωή σας. Πολλές φορές, λόγω των πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεων που έχουμε, η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής, γκρεμίζεται. Άρα, αυτό που πρέπει να κάνετε από την αρχή, είναι να δώσετε προτεραιότητα στην προσωπική ζωή σας. Βρείτε χρόνο για να δείτε φίλους και να διασκεδάσετε. Πράγματα για τα οποία μιλά συνεχώς ένας άλλος μεγάλος επιχειρηματίας, ο ιδρυτής του Virgin Group, Richard Branson.

Μπορείτε να φτάσετε στην επιτυχία μόνο με τους ρυθμούς σας

Το να αντιγράψετε τον Gary Vaynerchuk δεν θα σας κάνει επιτυχημένους. Αντιγράφοντας αυτά που κάνει, δεν θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα. Μια πρωτότυπη στρατηγική μπορεί να λειτουργεί καλά, αλλά συνήθως δεν συμβαίνει το ίδιο με τις αντιγραφές.

Μπορεί ο γνωστός businessman να εργάζεται πολλές ώρες,αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πορευθείτε και εσείς στον ίδιο δρόμο. Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, κάνει κάθε εβδομάδα σεμινάριο στους εργαζομένους του, με τίτλο: Αρμονία εργασίας- ζωής. Φυσικά ο Bezos εργάζεται σκληρά, αλλά παράλληλα πιστεύει ότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις άλλες πτυχές της ζωής μας. «Μάθετε από τον Vaynerchuck και τους άλλους. Όμως δημιουργήστε λύσεις και ένα πρόγραμμα που να ταιριάζει σε εσάς» καταλήγει ο Kimanzi Constable στο άρθρο του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − seven =