αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓερμανία προς Facebook: Βρείτε τις ψευδείς ειδήσεις ή θα έχετε πρόστιμο 500.000 ευρώ

Γερμανία προς Facebook: Βρείτε τις ψευδείς ειδήσεις ή θα έχετε πρόστιμο 500.000 ευρώ

Παρά την υπόσχεση του Facebook ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να περιορίσει το πρόβλημα της διάδοσης ψευδών ειδήσεων μέσω της πλατφόρμας, οι αρχές της Γερμανίας δεν έχουν πειστεί για τις προθέσεις της εταιρείας.

Η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο επιβολής χρηματικού προστίμου ύψους €500.000 για κάθε ψεύτικη είδηση που αναρτάται στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο αυτά θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη προσοχή το ζήτημα.

“Εάν, μετά από την απαραίτητη εξέταση, το Facebook δεν αφαιρεί κάποιο προσβλητικό μήνυμα εντός 24 ωρών, θα πρέπει να περιμένει πρόστιμο έως και €500.000. Επιπλέον, μετά από αίτημα των θιγόμενων φορέων, θα πρέπει να τους καταβάλει αποζημίωση αντίστοιχου ύψους”. Δήλωσε στο Spiegel ο Thomas Opperman του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας.

Όπως σημειώνει το Pc Magazine, δεν είναι δεδομένο ότι η εταιρεία θα συμμορφωθεί με τις επιταγές της Γερμανίας σχετικά με τις ψευδείς ειδήσεις. Αφενός ο έλεγχος για τον εντοπισμό τέτοιων δημοσιεύσεων είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία κι αφετέρου, εφόσον το Facebook εδρεύει στις ΗΠΑ, δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι τελικά θα υποχρεωθεί να καταβάλει τα σχετικά πρόστιμα που ίσως του επιβληθούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =