αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Βουτιά» στα ετήσια καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ- Που αποδίδεται η πτώση

«Βουτιά» στα ετήσια καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ- Που αποδίδεται η πτώση

Με μείωση κερδών και σταθερό τζίρο ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά ο ΟΠΑΠ. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού υποχώρησαν κατά 19,2% και διαμορφώθηκαν σε 170,2 εκατ. ευρώ από περίπου 210 εκατ. ευρώ το 2015 και τα EBITDA περιορίστηκαν σε 307,5 εκατ. ευρώ από 377,1 εκατ. ευρώ το 2015 (-18,4%). Η μείωση των EBITDA αποδίδεται στην αύξηση της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου επί των καθαρών εσόδων στο 35%. Μη συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της εισφοράς επί των καθαρών εσόδων, τα προσαρμοσμένα EBITDA για τη χρήση διαμορφώθηκαν σε 365,1 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά μόλις 3,2%. Όσον αφορά στα καθαρά έσοδα προ εισφορών, αυτά διατηρήθηκαν στα επίπεδα του 1,39 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ, σε συνέχεια των παραπάνω αποτελεσμάτων ανακοίνωσε ότι τη διανομή μεικτού μερίσματος της τάξης του 0,60 ευρώ ανά μετοχή, μετά τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,12 ευρώ.

Ξεκίνησαν τα VLTs

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χρήσης 2016, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Damian Cope, ανέφερε τα εξής: «Παρά τις συνεχιζόμενες οικονομικές προκλήσεις, οι οποίες αντικατοπτρίζονται στη συρρίκνωση του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο, οι επιδόσεις του ΟΠΑΠ το 2016 ήταν σύμφωνες με τις προσδοκίες μας. Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) για το έτος παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και παρόλο που επιβαρυνθήκαμε σημαντικά από τον αυξημένο συντελεστή συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου σε αυτά, οι οικονομικές μας επιδόσεις παρέμειναν ανθεκτικές. Το 2016 έθεσα το μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρείας και τις κύριες στρατηγικές προτεραιότητες και είμαι ευχαριστημένος με την πρόοδο που έχει επιτύχει η ομάδα του ΟΠΑΠ σε πολλές από τις βασικές πρωτοβουλίες μας. Το 2017 θα είναι ένα έτος σημαντικών αλλαγών για τον ΟΠΑΠ και ήδη έχουμε κάνει καλή αρχή. Το έτος ξεκίνησε με την ομαλή ανάπτυξη των πρώτων παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στους νέους αποκλειστικούς χώρους Gaming Halls. Επίσης συνάψαμε συμφωνίες με νέους συνεργάτες στον τομέα της τεχνολογίας και η αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας στον οργανισμό μας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Πριν από λίγο καιρό προχωρήσαμε με μία επιτυχημένη έκδοση ομολόγου και οριστικοποιήσαμε το νέο πλαίσιο συνεργασίας με το δίκτυο των πρακτόρων μας. Παρόλο που έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, είμαι πεπεισμένος, ότι η επιτυχημένη υλοποίηση των σχεδίων μας για το 2017 θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του οράματός μας για το 2020».

Πηγή: Ημερησία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =