αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒγαίνουν σε πληστηριασμό όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ιστορικής αλυσίδας «Αφοί Κωνσταντακάτου»

Βγαίνουν σε πληστηριασμό όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ιστορικής αλυσίδας «Αφοί Κωνσταντακάτου»

Σε κλοιό πλειστηριασμών βρίσκεται η ιστορική επιχείρηση Αφοί Κωνσταντακάτου, που μετρά σχεδόν 100 χρόνια ζωής, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες τα περιουσιακά της στοιχεία θα βγουν στο “σφυρί” για να καλυφθεί μέρος των οφειλών της στις τράπεζες.

Πρόκειται για την γνωστή εταιρεία που ιδρύθηκε το 1919, εφοδιάζοντας με ηλεκτρολογικό υλικό τις ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, και στη δεκαετία του 1950 έφτασε να είναι η κορυφαία στον κλάδο, ενώ τις επόμενες δεκαετίες επεκτάθηκε σταδιακά, φτιάχνοντας ένα καλό όνομα στην αγορά. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τη διοίκηση της εταιρείας να καταθέτει, χωρίς επιτυχία, στο παρελθόν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 και ταυτόχρονη αίτηση πτώχευσης. Όπως διαβάζουμε στο Mononews.gr, πληροφορίες θέλουν την αίτηση πτώχευσης που υπέβαλαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας έναντι αυτής να έχει γίνει δεκτή.

Όσον αφορά στους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων της Αφοί Κωνσταντακάτου που θα διεξαχθούν μέσα στους επόμενους μήνες, με επισπεύδουσα την Alpha Bank, αυτοί θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουλίου με ένα ακίνητο στον Ωρωπό, επί της Αθηνών-Λαμίας, που κατασχέθηκε για 550.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,27 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσουν στις 26 Ιουλίου ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στο 17ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Λαμίας, στην Κηφισιά, με τριώροφο κτίριο και δύο υπόγεια, το οποίο κατασχέθηκε για 500 χιλιάδες ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,67 εκατ. ευρώ, καθώς και ένα κατάστημα στον Βόλο που κατασχέθηκε για 50.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς 148.000 ευρώ.

Στις 6 Σεπτεμβρίου θα εκπλειστηριαστούν τρία καταστήματα της εταιρείας που κατασχέθηκαν για 50.000 ευρώ σε Βύρωνα (τιμή πρώτης προσφοράς 280.000 ευρώ), Πάτρα (τιμή πρώτης προσφοράς 150.000 ευρώ) και Καβάλα (τιμή πρώτης προσφοράς 150.000 ευρώ, και 15.000 ευρώ για την υπόγεια αποθήκη του).

Ένα ακόμα κατάστημα στην Καλλιθέα θα βγει στο “σφυρί” στις 13 Σεπτεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς στις 180.000 ευρώ.

Εξάλλου, στις 29 Νοεμβρίου θα εκπλειστηριαστούν κινητά περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης, με τιμή πρώτης προσφοράς 41.000 ευρώ, αυτή τη φορά με επισπεύδουσα εταιρεία logistics.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − eighteen =