αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΒίντεο: Πως αντιδρά ένα αυτόνομο όχημα της Tesla για να αποφύγει ατύχημα

Βίντεο: Πως αντιδρά ένα αυτόνομο όχημα της Tesla για να αποφύγει ατύχημα

Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό είναι εδώ. Μόλις πριν λίγες ημέρες, τα αυτόνομα οχήματα της Uber βγήκαν επίσημα στους δρόμους του Σαν Φρανσίκο, και πλέον είναι διαθέσιμα για το κοινό. Μια τεχνολογία που, όπως όλα δείχνουν, θα μπει στην καθημερινότητα μας πολύ σύντομα. Φυσικά, χρειάζονται οι βελτιώσεις, ωστόσο τα σημάδια είναι εξαιρετικά θετικά.

Τι συμβαίνει όμως όταν ένα τέτοιο high-tech όχημα συναντήσει κάποιο εμπόδιο; Ένα βίντεο που ανέβηκε στο Youtube, δείχνει ακριβώς αυτό. Ένα αυτοκίνητο που κινείται σε έναν αυτοκινητόδρομο αποφασίζει τελευταία στιγμή να στρίψει δεξιά σε παράκαμψη. Το αυτοκίνητο που ακολουθεί φρενάρει απότομα. Ακριβώς από πίσω έρχεται ένα αυτόνομο όχημα της Tesla. Αμέσως το όχημα της Tesla αντιλαμβάνεται το εμπόδιο και φρενάρει. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση αυτή ανέλαβε δράση… και ο οδηγός που βρισκόταν στη θέση του (για λόγους ασφαλείας τα αυτόνομα οχήματα δεν κυκλοφορούν μόνα τους ακόμα).

Ο οδηγός στρίβει δεξιά το τιμόνι, το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται σωστά και έτσι αποφύγαμε το τροχαίο ατύχημα. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο παραπάνω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 16 =