αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτό το Πανεπιστήμιο βγάζει τους περισσότερους επιχειρηματίες

Αυτό το Πανεπιστήμιο βγάζει τους περισσότερους επιχειρηματίες

Σίγουρα δεν υπάρχει ένα Πανεπιστήμιο που μπορεί να σου διδάξει πως να γίνεις επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά υπάρχει ένα Πανεπιστήμιο που έχει βγάλει τους περισσότερους επιχειρηματίες.

Η έκθεση “Universities Report,” κατατάσσει το U.C. Berkeley ως το πανεπιστήμιο που βγάζει τους περισσότερους «κατά συρροή» επιχειρηματίες. Μάλιστα, οι εταιρείες που δημιούργησαν οι απόφοιτοι του Berkeley έχουν σηκώσει πάνω από 14,2 δις δολάρια σε χρηματοδοτήσεις από το 2006.

Πιο συγκεκριμένα, απ’ το πανεπιστήμιο έχουν αποφοιτήσει 997 επιχειρηματίες, οι οποίοι συνολικά έχουν ανοίξει 881 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Cloudera και Zynga, όπως αναφέρει το Fortune Greece.

Στην λίστα, η οποία κατατάσσει τα 50 πανεπιστήμια με τους περισσότερους απόφοιτους που χάραξαν μια επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα και κατάφεραν να σηκώσουν χρήματα από VC, στη πρώτη θέση ήρθε το Stanford University και στη δεύτερη το Berkely, αλλά «νικάει» στους serial founders.

Για να έχει ένα μεγαλύτερο μέγεθος δείγματος, η ερευνητική ομάδα εξέτασε τις εταιρείες που ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους μεταξύ του 2006 και 2016.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 16 =