αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα στην αναζήτηση εργασίας σήμερα (και δεν είναι το βιογραφικό σου)

Αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα στην αναζήτηση εργασίας σήμερα (και δεν είναι το βιογραφικό σου)

«Αν έπαιρνα ένα δολάριo για κάθε φορά που ένας που αναζητά εργασία μου έλεγε ‘Δεν με καλούν για συνεντεύξεις. Νομίζω φταίει το βιογραφικό μου’, θα ήμουν πλούσια». Έτσι ξεκινά το άρθρο της στο inc.com, η ιδρύτρια και CEO του Workitdaily.com, J.T. O’Donnell. Η ίδια είναι ξεκάθαρη. Στην εποχή μας, ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, δεν είναι το Νο1 στοιχείο που θα σε οδηγήσει σε μια καλή θέση εργασίας.

Το σημαντικότερο πράγμα είναι άλλο. «Φτιάξε μια λίστα με τις εταιρίες στις οποίες θα ήθελες να εργαστείς», λέει η CEO. Δες, δηλαδή, με ποια προϊόντα και υπηρεσίες ταιριάζεις περισσότερο και σου αρέσουν. Στόχευσε εκεί. Πέρα από τα στοιχεία του βιογραφικού σου, είναι σημαντικό να εξηγήσεις στον εργοδότη γιατί ταιριάζεις με μια εταιρία και την κουλτούρα της.

Εδώ ανάμεσα υπάρχει βέβαια και ένα άλλο στάδιο. Όταν φτιάξεις την λίστα με τις εταιρίες, πρέπει να ξεκινήσεις να αναζητάς τους κατάλληλους ανθρώπους μέσα σε αυτές. Έτσι ώστε να παραδώσεις το βιογραφικό σου, να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου και να κληθείς ενδεχομένως για τη σχετική συνέντευξη. Πάνω σε αυτό το κομμάτι, μπορείς να κοιτάξεις το δίκτυο σου, και να εξετάσεις το αν κάποιος γνωρίζει ανθρώπους μέσα στις εταιρίες που σε ενδιαφέρουν. Επίσης, στην εποχή μας βοηθά πολύ το Linkedin, για να φτάσεις εκεί που θέλεις, μέσα σε μια επιχείρηση.

Το σίγουρο είναι ότι αν ψάχνεις για δουλειά, σταμάτα να σπαταλάς χρόνο φτιάχνοντας συνεχώς το βιογραφικό σου. Και ξεκίνα να αναζητάς τα σωστά άτομα, στις σωστές επιχειρήσεις. Έτσι ώστε να τους παραδόσεις το βιογραφικό που έχεις ήδη φτιάξει και να γίνει η συνέντευξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + seventeen =