αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτό είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Και είναι κινέζικο (ΦΩΤΟ)

Αυτό είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Και είναι κινέζικο (ΦΩΤΟ)

Η NextEV είναι μία κινεζική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής οχημάτων για το πρωτάθλημα της FIA Formula E και το πιο πρόσφατο δημιούργημά της είναι το NIO EP9.

Το NIO EP9 παρουσιάστηκε επίσημα πριν από λίγο καιρό σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και έκλεψε τις εντυπώσεις με τις επιδόσεις του: το EP9 επιτυγχάνει τα 0-200 χιλιόμετρα σε χρόνο 7,1 δευτερολέπτων, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 313 χλμ./ ώρα.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια NextEV, το NIO EP9 ενσωματώνει τέσσερις υψηλής απόδοσης κινητήρες και τέσσερα αυτόνομα κιβώτια ταχυτήτων. Η συνολική ισχύς που παράγουν οι τέσσερις κινητήρες είναι της τάξης του ενός MegaWatt που ισοδυναμεί με 1360 ίππους. Το σύστημα μπαταριών είναι αποσπώμενο και έχει σχεδιαστεί ώστε να φορτίζει σε χρόνο 45 λεπτών και να αποδίδει μέγιστη αυτονομία 427 χιλιομέτρων.

Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα Autonomous, το NIO EP9 δοκιμάστηκε στις 12 Οκτωβρίου στο Nürburgring καλύπτοντας τα 20.8 χιλιόμετρα του «Green Hell» σε χρόνο επτά λεπτών και 5,12 δευτερολέπτων. Επιπλέον, στις 4 Νοεμβρίου, στο Circuit Paul Ricard στη Γαλλία, έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιτυγχάνοντας χρόνο ενός λεπτού και 52,78 δευτερολέπτων, συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ των δύο λεπτών και 40 δευτερολέπτων.

nextev-nio-ep9-1

nextev-nio-ep9-5

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 5 =