αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες»: Ο Mark Zuckerberg λέει τη δική του οπτική

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες»: Ο Mark Zuckerberg λέει τη δική του οπτική

Μέσα σε περίπου 1 λεπτό, ο Mark Zuckerberg δίνει τη δική του απάντηση, για το πως πρέπει να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση. Και συγκεκριμένα, για το ποια πρέπει να είναι τα κίνητρα του. Το παραπάνω βίντεο, αποτελεί ένα σύντομο απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Mr Facebook, στον Sam Altman, ο οποίος είναι τώρα στο «τιμόνι» του Y Combinator.

Ο Mark Zuckerberg βάζει στην άκρη το κέρδος. Και εξηγεί ότι ο σκοπός για να φτιάξεις μια επιχείρηση, πρέπει να είναι η θετική αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο. Ποιο είναι το μεγάλο λάθος που κάνουν κάποιοι; «Πολλοί αποφασίζουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, χωρίς να έχουν αποφασίσει αυτό που θέλουν να κάνουν», λέει ο Zuckerberg.

Λέγοντας ουσιαστικά, ότι αρκετοί νέοι επιχειρηματίες, φτιάχνουν μια επιχείρηση επειδή απλά θέλουν να βγάλουν χρήματα και να έχουν ανθρώπους να δουλεύουν για τους ίδιους. Δεν έχουν κάτσει ποτέ να σκεφτούν τι αλλαγή θέλουν να φέρουν στον κόσμο με το project τους, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο.

Κι όμως, όμως εξηγεί ο Mark Zuckerberg, τελικά οι επιχειρήσεις που φτάνουν να γίνουν μεγάλες, είναι αυτές που έχουν το όραμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =