αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο CEO πηγαίνει σε εστιατόριο τους υποψηφίους για δουλειά. Και τους αφήνει να διαλέξουν αυτοί το μαγαζί

Αυτός ο CEO πηγαίνει σε εστιατόριο τους υποψηφίους για δουλειά. Και τους αφήνει να διαλέξουν αυτοί το μαγαζί

Τι πρέπει να κάνεις, άραγε, όταν θέλεις να γνωρίσεις πραγματικά τους υποψηφίους για μια θέση εργασίας, πριν τους προσλάβεις; Ο Mike O’Neill είναι CEO της εταιρίας διαχείρισης δικαιωμάτων μουσικής, BMI. Και έχει τη δική του πρακτική. Πάει τους υποψήφιους έξω για φαγητό.

Ουσιαστικά, κάνει δύο συνεντεύξεις για δουλεία. Μια στο γραφείο και μια σε εστιατόριο. Όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξη του στους New York Times μάλιστα, αφήνει τους υποψηφίους  να διαλέξουν το μαγαζί.

«Θέλω να δω αν θα προσπαθήσουν να με εντυπωσιάσουν. Αν θα με κάνουν να πάω πιο κοντά σε αυτούς ή αν θα έρθουν αυτοί πιο κοντά σε εμένα. Τι θα παραγγείλουν; Tι σκέφτονται; Θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν τον CEO;» σημειώνει ο Mike O’Neill.

«Μερικοί νέοι μου λένε ότι ήταν νευρικοί όταν τους είπα να διαλέξουν το μέρος. Μου αρέσει αυτή η απάντηση, γιατί δείχνει ότι είναι ειλικρινείς μαζί μου» εξηγεί ο ίδιος. Κατά τη διάρκεια αυτών των ιδιαίτερων συνεντεύξεων, ο έμπειρος CEO ρωτά συνήθως τους υποψηφίους για τους συναδέλφους, τους μέντορες και τον περίγυρο γενικότερα. Αφού όπως λέει, είναι πιο εύκολο να λάβεις πληροφορίες για κάποιον, βλέποντας το πως σου απαντά για τους ανθρώπους που είναι γύρω του. Παρά να τον ρωτήσεις ευθείες ερωτήσεις.

Ενώ επίσης τους ρωτά για την τελευταία τους δουλειά. Ποιο ήταν το άτομο εκεί για το οποίο θα ήθελαν να εργαστούν ξανά, ποιον δεν συμπαθούσαν καθόλου και γιατί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eighteen =