αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός είναι ο τεχνολογικός γίγαντας που πληρώνει 8.000 δολάρια το μήνα για να κάνεις πρακτική εκεί

Αυτός είναι ο τεχνολογικός γίγαντας που πληρώνει 8.000 δολάρια το μήνα για να κάνεις πρακτική εκεί

Το καλοκαίρι πλησιάζει και παραδοσιακά είναι μια περίοδος που πολλοί φοιτητές ξεκινούν την πρακτική τους. Αφού δεν υπάρχουν μαθήματα. Μπορεί στην Ελλάδα, η πρακτική να συνεπάγεται συνήθως αμισθί εργασία, μηδενικές προοπτικές εξέλιξης και μη τήρηση των αρχικών συμφωνηθέντων, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τις μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού.

Εκεί οι εργασιακές συνθήκες είναι εξαιρετικές. Οι εταιρίες σέβονται τους «πρακτικάριους» και μάλιστα προσλαμβάνουν πολλούς από αυτούς με κανονική μορφή εργασίας σύντομα. Κάτι ακόμα σημαντικό: Τους πληρώνουν καλά. Με αυτό τον τρόπο, οι κολοσσοί θέλουν να προσελκύσουν τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα.

Πρόσφατα η Glassdoor, δημοσίευσε τη λίστα με τις αμερικανικές εταιρίες που αμείβουν με «χρυσό» τους νέους που κάνουν την πρακτική τους, εν έτει 2017. Στην κορυφή το Facebook. Αν κάνεις εκεί πρακτική, θα πληρωθείς με το αστρονομικό (για τα ελληνικά δεδομένα) χρηματικό ποσό των 8.000 δολαρίων τον μήνα.

Ακολουθούν οι Microsoft (7.100 δολάρια/ μήνα), ExxonMobil (6.507 δολάρια/ μήνα), SalesForce (6.450 δολάρια/ μήνα) και Amazon (6.400 δολάρια/ μήνα).

Μπορείς να δεις τις ανοιχτές θέσεις πρακτικής, σε όλους τους κολοσσούς της λίστας της Glassdoor ΕΔΩ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =