αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός είναι ο Σέρβος επιχειρηματίας που δίνει 60 εκατ. ευρώ για να πάρει τις δύο θυγατρικές της ΕΒΖ

Αυτός είναι ο Σέρβος επιχειρηματίας που δίνει 60 εκατ. ευρώ για να πάρει τις δύο θυγατρικές της ΕΒΖ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σέρβος επιχειρηματίας και επικεφαλής του ομίλου ΜΚ Group, Μίοντραγκ Κόστιτς, βρίσκεται μια ανάσα από την επίτευξη μιας σημαντικής εξαγοράς με επίκεντρο την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ). Ο όμιλος ΜΚ, μέσω της θυγατρικής Sunoko, είχε διεκδικήσει την απόκτηση της ίδιας της ΕΒΖ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού που κατέστη άγονος πίσω το 2012. Τότε εκείνο το deal, που θα επέκτεινε τις δραστηριότητες του 58χρονου σήμερα Σέρβου επιχειρηματία στην Ελλάδα, δεν έμελλε να ολοκληρωθεί. Αντίθετα, η απόκτηση των δύο θυγατρικών της ΕΒΖ στη Σερβία, η πώληση των οποίων φαίνεται να αποτελεί απλώς θέμα χρόνου, επιτρέπει στον ίδιο να ισχυροποιηθεί περαιτέρω στη χώρα του.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, ο όμιλος ΜΚ εμφανίζεται να έχει ανεβάσει την αρχική προσφορά των 50 εκατ. ευρώ (η οποία ήταν, σημειωτέον, διπλάσια από το ελάχιστο τίμημα που τέθηκε, 25 εκατ. ευρώ) στα επίπεδα των 60 εκατ. ευρώ, έπειτα από “παραινέσεις” που διατυπώθηκαν ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις της διοίκησης της ΕΒΖ. Οι αντιρρήσεις αυτές διατυπώνονται παρότι υπάρχει MοU μεταξύ ΕΒΖ, Πειραιώς και PHQ που προβλέπει την πώληση περιουσιακών στοιχείων της βιομηχανίας (ήδη έχουν πουληθεί ακίνητα της εταιρείας), με κυριότερα τις δύο θυγατρικές στη Σερβία (AD Fabrika Secera Sajkaska Zabali και Crvenka Fabrika Secera Ad Crvenka).

Η διοίκηση της ΕΒΖ ζήτησε ο διαγωνισμός να καταστεί άγονος, υποστηρίζοντας ότι η αποτίμηση των δύο εταιρειών ξεπερνά τα 65 εκατ. ευρώ και ότι αποτελούν τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της ΕΒΖ και βασικό “αιμοδότη” της ελληνικής εταιρείας. Προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις, η προσφορά του σερβικού ομίλου βελτιώθηκε και, όπως έχει γράψει το Capital.gr, μένει να πραγματοποιηθεί μια νέα αποτίμηση των δύο θυγατρικών προκειμένου να αποτυπωθεί επαρκέστερα η δίκαιη αξία τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − nine =