αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί οι δύο ιδρυτές έγιναν οι νεότεροι που έχουν ενταχθεί στον διάσημο Y Combinator. Στην Ελλάδα, ίσως θα τους θεωρούσαμε «μικρούς»

Αυτοί οι δύο ιδρυτές έγιναν οι νεότεροι που έχουν ενταχθεί στον διάσημο Y Combinator. Στην Ελλάδα, ίσως θα τους θεωρούσαμε «μικρούς»

Ας το σκεφτούμε: Πως θα αντιμετωπίζονταν, πιθανότατα, στην Ελλάδα δύο νέοι ηλικίας 14 και 16 ετών, οι οποίοι έχουν φτιάξει μια εφαρμογή; Μάλλον δεν θα τους αντιμετώπιζε κανείς στα σοβαρά. Θα ήταν… πολύ μικροί.

Ας δούμε τώρα τι έγινε στην περίπτωση των Saroush Ghodsi και Stefan Stokic: Ο πρώτος είναι 14 ετών και ο δεύτερος 16 ετών. Είναι δύο φίλοι που γνωρίστηκαν online. Αποφάσισαν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν την startup Slik. Πρόκειται για ένα λογισμικό, που βοηθά τους πωλητές να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στη δουλειά τους.

Αρχικά, οι δύο τους το «έτρεχαν» τα Σαββατοκύριακα, παράλληλα με το σχολείο, όπως λέει το CNBC. Αλλά μετά από αρκετούς μήνες δουλειάς, αποφάσισαν ότι για να αναπτυχθεί το project πρέπει να μπουν σε έναν επιταχυντή και να δουν επίσης το πως μπορούν να «σηκώσουν» χρήματα.

Κάπου εκεί ο Ghodsi  βρήκε τον αριθμό του προέδρου του Y Combinat, Sam Altman. Ο ίδιος, αν και βρισκόταν σε δείπνο την ώρα που χτύπησε το τηλέφωνο, άκουσε τα όσα είχε να του πει ο νεαρός ιδρυτής. Και τελικά δέχτηκε να κάνει μια πιο αναλυτική συζήτηση με τους δύο «μικρούς», από κοντά. Τελικά, κατάφεραν να μπουν στον γνωστό επιταχυντή.Είναι οι ηλικιακά μικρότεροι που το έχουν πετύχει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =