αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτοί είναι οι όμιλοι που διεκδικούν την ανακατασκευή του Αστέρα Βουλιαγμένης

Αυτοί είναι οι όμιλοι που διεκδικούν την ανακατασκευή του Αστέρα Βουλιαγμένης

Οι εργασίες ανακατασκευής του ξενοδοχειακού θέρετρου Αστέρας Βουλιαγμένης αποτελούν το νέο πεδίο στο οποίο οι εγχώριοι τεχνικοί όμιλοι κονταροχτυπιούνται, με το διαγωνισμό, που πραγματοποιεί το επενδυτικό σχήμα EGC Equity Partners, να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η ορμητικότητα, εξάλλου, της διεκδίκησης νέου κατασκευαστικού ανεκτέλεστου φάνηκε κατά τη δημοπράτηση του έργου (€150 εκατ.) της αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών Μοσχάτου – Ταύρου – Καλλιθέας και της ανάπλασης έκτασης 479.000 τ.μ. μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του πρώην γηπέδου Taekwondo.

Σύμφωνα με τους επαΐοντες, η ανακαίνιση του Αστέρα Βουλιαγμένης, δηλαδή της έκτασης 302 στρεμμάτων επί της οποίας έχουν αναπτυχθεί τα ξενοδοχεία Ναυσικά, Αρίων και Αφροδίτη (που βρίσκεται εκτός λειτουργίας), bungalows, η παραλία Αστήρ και η Μαρίνα Βουλιαγμένης, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ιδιωτικά έργα.

Δεδομένου, ότι ο φορέας υλοποίησης είναι ιδιωτικός – εν προκειμένω, το επενδυτικό σχήμα AGC Equity Partners, οι προδιαγραφές των προσφορών καθίστανται ιδιαίτερα απαιτητικές, ενώ απαρέγκλιτο κριτήριο αποτελεί η υψηλή ποιότητα. Γι’ αυτό, όπως εξηγούν όσοι παρακολουθούν τη σχετική διαδικασία, οι προδιαγραφές του διαγωνισμού δεν περιλαμβάνουν προκαθορισμένο προϋπολογισμό, που αποτελεί μία – όχι την μοναδική – από τις παραμέτρους της δημοπράτησης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Capital.gr, μέσω του διαγωνισμού επιδιώκεται να αναδειχθεί το σχήμα με την καλύτερη, συνολικά, προσφορά, ως προς, μεταξύ άλλων, την ποιότητα κατασκευής, το κόστος, τον χρόνο, τον τρόπο υλοποίησης, την προγενέστερη εμπειρία σε αντίστοιχες αναπτύξεις και το εάν συνάδει με το σκοπό του επενδυτικού σχεδίου, την μετατροπή της έκτασης σε υπερπολυτελή προορισμό.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν οι μεγάλοι τεχνικοί όμιλοι της χώρας Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P Άβαξ και Intrakat, ενώ επιδίωξη του νέου ιδιοκτήτη του Αστέρα Βουλιαγμένης είναι οι κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό σε συνάρτηση, βέβαια, με την έγκαιρη εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων.

Όπως έχει ανακοινώσει η EGC Equity Partners, το συνολικό ύψος της επένδυσης (συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος απόκτησης 400 εκατ. ευρώ) θα διαμορφωθεί σε περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες ανακαίνισης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ανακαίνιση ή και κατεδάφιση υφιστάμενων ξενοδοχείων, την ανέγερση 13 υπερπολυτελών παραθαλάσσιων κατοικιών, την υλοποίηση μαρίνας διεθνών προδιαγραφών, την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και την αύξηση του πρασίνου κατά 25.000 τετραγωνικά μέτρα.

Μετά το πέρας των εργασιών ανακατασκευής, το “Ναυσικά” θα διαθέτει 132 δωμάτια από τα οποία 22 σουίτες, θα ανακαινιστούν πλήρως οι εσωτερικοί χώροι, ο χώρος της πισίνας και θα δημιουργηθεί bar – restaurant 140 θέσεων δίπλα στη πισίνα.

Το “Αρίων” θα αποτελείται από 122 δωμάτια, εκ των οποίων 20 σουίτες. Θα ανακαινιστούν πλήρως οι εσωτερικοί χώροι, θα υλοποιηθούν συνεδριακοί χώροι και αίθουσες εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών, θα αναβαθμιστούν/δημιουργηθούν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Spa, διεθνών προδιαγραφών και θα ανακαινιστούν πλήρως ο χώρος της πισίνας και οι εξωτερικοί χώροι.

Στόχος είναι τα ξενοδοχεία να επαναλειτουργήσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2018 ώστε να είναι σε θέση να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση λόγω της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 3 =