αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η κορυφαία CEO προλαμβάνει ανθρώπους που θέλουν να «κλέψουν» τη δουλειά της

Αυτή η κορυφαία CEO προλαμβάνει ανθρώπους που θέλουν να «κλέψουν» τη δουλειά της

Έχει σημασία η τακτική που ακολουθείς, όταν θέλεις να προσλάβεις ανθρώπους στην εταιρία στην οποία ηγείσαι. Η Jody Gerson είναι CEO στην Universal Music. «Θέλω να μάθω τι θα προσφέρεις στην εταιρία, ποια είναι τα πάθη σου και πως είναι η ζωή σου», λέει η ίδια στους New York Times.

Για να προσλάβει κάποιον, πρώτα του κάνει δύο ιδιαίτερες ερωτήσεις. Αρχικά τον ρωτά για το «τι θα ήθελε να πετύχει». Μπορεί αυτή να μοιάζει ως ανοιχτή ερώτηση, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Η Gerson θέλει να μάθει τι στόχους έχει ένας υποψήφιος σχετικά με την εταιρία. Αν αυτός μιλήσει μόνο για τον εαυτό του, τότε μάλλον δεν είναι μια καλή επιλογή.

«Θέλεις την δουλειά μου;». Ναι, αυτή είναι η δεύτερη ιδιαίτερη ερώτηση της Jody Gerson.

Όπως εξηγεί μάλιστα, εδώ η λάθος απάντηση είναι ‘όχι’. «Θέλω ανθρώπους που θέλουν τη δουλειά μου», τονίζει η ίδια. Σημειώνοντας, ότι θέλει να προσλάβει ανθρώπους που είναι φιλόδοξοι και έχουν κίνητρα.

«Θα είσαι διαθέσιμος αν έχω μια ερώτηση το Σάββατο, και να μου δώσεις μια γρήγορη απάντηση;», λέει. Η ίδια παραδέχεται πάντως, ότι δεν πρέπει να κοιτά κάποιος το κινητό του όλη την ώρα, αφού χρειάζεται να έχουμε και μια ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =