αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η εταιρία δίνει στους εργαζομένους της 5.000 δολάρια για διακοπές. Και 4ημερη εργασία το καλοκαίρι

Αυτή η εταιρία δίνει στους εργαζομένους της 5.000 δολάρια για διακοπές. Και 4ημερη εργασία το καλοκαίρι

Υπάρχουν μερικές εταιρίες που κάνουν τη διαφορά. Και παρέχουν μερικά προνόμια στους εργαζομένους τους, που μοιάζουν βγαλμένα… από ταινία. Είναι όμως πραγματικά. Σε έναν τέτοιο δρόμο κινείται η εταιρία Basecamp. Εκεί τα δεδομένα για τους εργαζομένους μοιάζουν διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει (ειδικά στην Ελλάδα).

Η αμερικανική επιχείρηση προσφέρει στους υπαλλήλους της μια σειρά από προνόμια. Τα πιο εντυπωσιακά από τα οποία, είναι ότι δίνει 5.000 δολάρια στον καθένα για να πάει διακοπές μια φορά τον χρόνο, ενώ το καλοκαίρι καθιερώνει πρόγραμμα 4ημερης εργασίας έτσι ώστε όλοι να είναι πιο χαλαροί και να απολαύσουν το καλοκαίρι. Κάτι που φυσικά ισχύει και αυτό το καλοκαίρι.

«Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να δίνω όλο και περισσότερα πράγματα για να γίνω πιο ευτυχισμένος», λέει ο CEO, Jason Fried, μιλώντας στο Business Insider.

Τα καλά δεν σταματούν εδώ. Αφού αν ένας υπάλληλος έχει μια νέα ιδέα για ένα προνόμια που θα μπορούσε να δοθεί, μπορεί να το βγάλει… προς ψηφοφορία ανάμεσα στους εργαζομένους. Αν εγκριθεί (και αν είναι εφικτό να γίνει), τότε το νέο προνόμιο γίνεται πράξη από την εταιρία. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση απασχολεί αυτή τη στιγμή 50 υπαλλήλους.

«Πηγαίνετε να απολαύσετε τον καιρό, πηγαίνετε να απολαύσετε το Σαββατοκύριακο, πηγαίνετε διακοπές», λέει ο νεαρός CEO (φωτο) και συμπληρώνει: «Πρέπει να αποστασιοποιηθείς από αυτό το trend που λέει ότι πάντα πρέπει να είσαι on και να δουλεύεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =