αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτή είναι οι έκδοση Android που «κυριαρχεί» στην αγορά (Πίνακας)

Αυτή είναι οι έκδοση Android που «κυριαρχεί» στην αγορά (Πίνακας)

Συνολικά 7 διαφορετικές εκδόσεις του Android είναι ακόμη “ενεργές” αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, καθώς πολλά low-end μοντέλα έρχονται ακόμη και με… Android 5.0 από το εργοστάσιο, ενώ παραμένουν σε λειτουργία και αρκετά παλιότερα smartphones που δεν έχουν λάβει ανανέωση σε νεότερες εκδόσεις και ποτέ δε θα λάβουν.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: To Android 6.0 Marshmallow έρχεται πρώτο (φυσιολογικά) με ποσοστό 31,2%, καθώς είναι το πλέον διαδεδομένο στην παρούσα φάση. Όσο για το Nougat (7.0) που έρχεται προεγκατεστημένο στις περισσότερες νέες συσκευές της αγοράς, κυμαίνεται ακόμη σε μονοψήφια επίπεδα, στο 9,5%, με το 0,6% αυτού να αφορά την έκδοση 7.1.

64512_1496741600-full

Όπως σχολιάζει το Digitallife.gr, το θέμα είναι πως παραμένουν πολλές οι συσκευές με Android 5.0 Lollipop, συνολικά το 30,8% των smartphones της αγοράς έχουν την έκδοση αυτή, ενώ με το ισχυρό 18,1% φιγουράρει στην 3η θέση το… Android 4.4 KitKat! Από εκεί και πέρα, 8,8% των συσκευών (σχεδόν όσες έχουν Nougat, δηλαδή) τρέχουν Android 4.1-4.3 (Jelly Bean), ένα 0,8% των συσκευών τρέχει Android 4.0 (ICS) και οι… τελευταίοι των Μοϊκανών, με ποσοστό επίσης 0,8%, τρέχουν Android 2.3 (Gingerbread)…

Φυσικά τα ποσοστά του Nougat θα ανεβαίνουν ταχύτατα από εδώ και πέρα, όσο θα πωλούνται νέες συσκευές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =