αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτή είναι η παραδοσιακή συνήθεια που θα σε κάνει πετυχημένο»: Εξηγεί ο Richard Branson

«Αυτή είναι η παραδοσιακή συνήθεια που θα σε κάνει πετυχημένο»: Εξηγεί ο Richard Branson

Σημειώσεις, σημειώσεις, σημειώσεις. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο για να γίνεις πετυχημένος επιχειρηματίας, όπως λέει ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson.

Σε blog post του, ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος τονίζει: «Μερικές από τις πιο πετυχημένες εταιρίες του Ομίλου Virgin γεννήθηκαν σε τυχαίες στιγμές. Αν δεν είχαμε ανοίξει τα σημειωματάρια μας, δεν θα είχαν γίνει ποτέ πραγματικότητα».

Ο Branson θεωρεί ότι η παραδοσιακή και απλή συνήθεια των σημειώσεων με χαρτί και στυλό, μπορεί να είναι κομβική. Οι ιδέες μπορούν να προκύψουν παντού, ακόμα και σε μια τυχαία συζήτηση. Εσύ πρέπει να είσαι έτοιμος να την καταγράψεις εκείνη τη στιγμή, και να την αξιοποιήσεις αργότερα.

Μπορεί να πιστεύουμε ότι θα θυμόμαστε μια καλή ιδέα, αλλά ένας επιχειρηματίας έχει πολλά στο μυαλό τους και ακόμη και ο πετυχημένος Branson παραδέχεται ότι ξεχνά τα πράγματα πριν φύγει ακόμη και από το δωμάτιο. Ο Branson λέει ότι ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη, μικρή, απλή ή περίπλοκη είναι μια ιδέα, πρέπει να την γράψετε.

Και γιατί χρησιμοποιεί χαρτί και στυλό, και όχι ένα tablet για παράδειγμα; Ο Branson θεωρεί ότι όταν γράφεις λέξεις σε ένα χαρτί, τις κατανοείς καλύτερα. Ενώ στο tablet ή στο laptop, όλη η διαδικασία γίνεται πιο μηχανικά. Και μπορεί να παραβλέψεις κάποιες λεπτομέριες που ίσως κάνουν τη διαφορά. Όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com, η λήψη σημειώσεων με το χέρι βελτιώνει επίσης τη μνήμη μας. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια πιο αργή διαδικασία, πρέπει να ακούσουμε πιο προσεκτικά, να είμαστε επιλεκτικοί και να συνοψίσουμε αυτό που επιλέγουμε να καταγράψουμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 14 =