αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή είναι η ιδανική χώρα στον πλανήτη για να ιδρύσεις επιχείρηση

Αυτή είναι η ιδανική χώρα στον πλανήτη για να ιδρύσεις επιχείρηση

Αν κάποιος θέλει να ιδρύσεις μια επιχείρηση, αλλά δεν είναι σίγουρος σε ποια χώρα να το πράξει, τότε μάλλον θα πρέπει να δει την περίπτωση της Νέας Ζηλανδίας. Η εν λόγω χώρα βρέθηκε στη κορυφή της νέας λίστας της Παγκόσμιας Τράπεζας, με τις ιδανικότερες χώρες για να δραστηριοποιηθεί ένας επιχειρηματίας.

Για να ιδρύσει ο οποιοσδήποτε μια επιχείρηση στη Νέα Ζηλανδία, το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσει μια σύντομη διαδικασία που διαρκεί μισή ημέρα. Κάτι που ακούγεται… σοκαριστικό για τα ελληνικά δεδομένα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Ελλάδα «αργή» σε αυτό το κομμάτι, αφού ο παγκόσμιος μέσος όρος φτάνει τις 21 ημέρες.

Η Νέα Ζηλανδία κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση, σε ότι αφορά την έκδοση οικοδομικών αδειών, τη δήλωση περιουσιακών στοιχείων, τη λήψη πιστώσεων αλλά και την προστασία των επενδυτών που κατέχουν μειοψηφικά πακέτα σε εταιρίες. Όλα εκεί μοιάζουν ιδανικά.

«Οι απλοί κανόνες που είναι εύκολο να εφαρμοστούν, δείχνουν ότι η κυβέρνηση σέβεται τους πολίτες. Αυτό θα φέρει οικονομικά οφέλη στο κράτος. Περισσότερη επιχειρηματικότητα, περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες, μέσα σε ένα κράτος δικαίου», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής οικονομολόγος και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Paul Romer.

Στην δεύτερη θέση της λίστας με τις καλύτερες χώρες για επιχειρηματίες, έπεσε η Σιγκαπούρη, η οποία βρισκόταν στην κορυφή για αρκετά χρόνια. Ακολουθούν: Δανία, Κίνα, Νότιος Κορέα, Νορβηγία, Βρετανία, ΗΠΑ, Σουηδία και FYROM. Μάλιστα, όπως σχολιάζει το CNBC, είναι η πρώτη φορά που η FYROM συγκαταλέγεται μέσα στις πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =