αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε κάθε υποψήφιο για δουλειά, όπως δήλωσε ο CEO του Linkedin

Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε κάθε υποψήφιο για δουλειά, όπως δήλωσε ο CEO του Linkedin

«Εάν θα μπορούσες να κάνεις σε έναν υποψήφιο για δουλειά μόνο μία ερώτηση και θα έπρεπε να πάρεις μια απόφαση πρόσληψης μόνο με βάση την απάντηση, ποια θα ήταν η ερώτηση;». Αυτό ρώτησε ο δημοσιογράφος του CNBC, τον CEO του Linkedin, Jeff Weiner. Και φυσικά ο Weiner παρέθεσε την ερώτηση που θα έκανε σε μια τέτοια περίπτωση: «Ποια είναι η dream job σου;».

Με τον ίδιο να εξηγεί: «Δεν έχει να κάνει μόνο με το να αλλάξεις τον κόσμο. Αυτό δεν είναι απόλυτα χρήσιμο σε αυτό το πλαίσιο. Έχει να κάνει με το εξής: αν μπορούσατε να περιγράψετε την τέλεια δουλειά για σας, την εταιρεία, τον ρόλο, την περιγραφή της δουλειάς σας- με τι θα έμοιαζε όλο αυτό;».

Μέσα από την απλή ερώτηση του, ο CEO του Linkedin βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για τον υποψήφιο. «Με βοηθά να πάρω μια εικόνα του ποιος είσαι, λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής της απάντησης», λέει. Με τον ίδιο να συμπληρώνει όσο προχωράς μέσα σε ένα πεδίο εργασίας, πρέπει να γίνεσαι όλο και πιο σίγουρος για το τι είναι αυτό που θες από την καριέρα σου. Και να μπορείς να το περιγράψεις.

Παράλληλα, μέσα από την ερώτηση του, ο γνωστός CEO μπορεί να καταλάβει αν η εταιρία και ο υποψήφιος θα «ταιριάζουν» με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αφού η πρόσληψη δεν είναι το τέλος της διαδικασίας, αλλά η αρχή μιας νέας σχέσης. Με τον Jeff Weiner να κάνει μια ιδιαίτερη παρομοίωση: Όπως και στους γάμους, δεν έχει νόημα το ζευγάρι να επικεντρωθεί μόνο στην ημέρα του γάμου, αδιαφορώντας για το πως η σχέση θα είναι πετυχημένη μακροπρόθεσμα, το ίδιο ισχυει και στις επαγγελματικές σχέσεις.

Επίσης εξηγεί ότι δεν τους αρέσουν οι υποψήφιοι που θέλουν μια θέση απλά για τον τίτλο ή τα χρήματα. Θέλει οι άνθρωποι που θα προσλάβει να έχουν ένα μεγαλύτερο όραμα και να στοχεύουν στο να φέρουν μια αλλαγή στον κόσμο αλλά και στην εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 1 =