αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αυτές οι 6 λέξεις είναι η καλύτερη συμβουλή που έχω λάβει»: Μια δισεκατομμυριούχος CEO μας ξαφνιάζει

«Αυτές οι 6 λέξεις είναι η καλύτερη συμβουλή που έχω λάβει»: Μια δισεκατομμυριούχος CEO μας ξαφνιάζει

Έχουμε ξανά μιλήσει για την Sara Blakely, εδώ στο It’s Possible. Ίδρυσε την Spanx στα 20s της. Η εταιρία πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 4 εκατ. δολαρίων το πρώτο έτος και 10 εκατ. δολαρίων το δεύτερο έτος λειτουργίας της. Το 2012, το Forbes κατέταξε την Blakely ως τη νεότερη γυναίκα δισεκατομμυριούχο στον κόσμο.

Έχει καταγράψει μια μεγάλη επιτυχημένη πορεία. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για το ποια είναι η καλύτερη συμβουλή καριέρας που έχει λάβει, δεν μίλησε για την επιτυχία. Αντίθετα, μίλησε για την ερώτηση 6 λέξεων που της έκανε ο πατέρας της, όταν αυτή ήταν παιδί.

«Σε τι απέτυχες αυτή την εβδομάδα;».

Ο πατέρας της δεν ήθελε να μάθει πόσα γκολ έβαλε η ομάδα ποδοσφαίρου της ή αν πήρε καλούς βαθμούς στα τεστ μαθηματικών. Ήθελε να μάθει τις αποτυχίες της. Και μόλις η μικρή Blakely του έλεγε σε τι έχει αποτύχει, ο πατέρας της περηφανευόταν.

Κάπως έτσι, η μετέπειτα επιχειρηματίας συμφιλιώθηκε με την αποτυχία. Και δεν φοβόταν να πάρει μεγάλα ρίσκα. «Έχω καταλάβει ως επιχειρηματίας, ότι πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν πράξη μια ιδέα γιατί φοβούνται τι μπορεί να συμβεί μετά. Ο μπαμπάς μου με δίδαξε ότι η αποτυχία απλά σε οδηγεί στο επόμενο σπουδαίο πράγμα», τονίζει η Blakely.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =