αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές είναι οι κατάλληλες πόλεις για να ξεκινήσεις μια startup

Αυτές είναι οι κατάλληλες πόλεις για να ξεκινήσεις μια startup

O κόσμος των startups αναπτύσσεται όλο και περισσότερο παγκοσμίως και τα περισσότερα funds έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ποιες είναι όμως οι καλύτερες πόλεις για να ανοίξει κανείς μια startup και ποιες φιλοξενούν τις περισσότερες εταιρείες; Ποιες κυβερνήσεις προσφέρουν τα περισσότερα φορολογικά κίνητρα και ποιες επενδύουν στην έρευνα;

Δείτε ποιες πόλεις “φιλοξενούν” τις περισσότερες startups, όπως τις δημοσιεύει το Fortune Greece.

10. ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Σύμφωνα με την CBRE, υπάρχουν περισσότερες από 1.500 startups και εκατοντάδες accelerators και συνεργατικοί χώροι (hubs) στο Τελ Αβίβ. Μάλιστα θεωρείται η κορυφαία πόλη για νεοσύστατες επιχειρήσεις μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια έκθεση του 2015.

9. ΜΟΣΧΑ

Από το 2011 μέχρι το 2016, πάνω από 6.000 τεχνολογικές εταιρείες άνοιξαν στη ρωσική πρωτεύουσα. Μάλιστα, το γεγονός ότι η κυβέρνηση επενδύει στις εταιρείες σε θέματα έρευνας, ενώ προσφέρει μια σειρά από φορολογικά προνόμια στις startups, κάνουν τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας ακόμα πιο εύκολη.

8. ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Η Σουηδία έχει χαρακτηριστεί ως «εργοστάσιο μονόκερων εταιρειών», δηλαδή εταιρειών που καταφέρνουν να ξεπεράσουν σε αξία το ένα δισ. δολάρια, με τη Στοκχόλμη να φιλοξενεί περισσότερες εταιρείες αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο, όπως το Spotify και το Klarna. Η πρωτεύουσα αριθμεί περίπου 22.000 εταιρείες τεχνολογίας.

7. ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΡ

Η Μπανγκαλόρ θεωρείται η κοιτίδα της υψηλής τεχνολογίας της Ινδίας. Όχι άδικα. Πάνω από 4.900 startups που έχουν «σηκώσει» σχεδόν 2,5 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση εδρεύουν εκεί, σύμφωνα με το Compass.

6. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Μέχρι το 2020, στη Σιγκαπούρη θα υπάρχουν περισσότεροι από 188.000 εκατομμυριούχοι. Το 2015, η Σιγκαπούρη ήταν το Νο 10 της παγκόσμιας κατάταξης στις καλύτερες χώρες για να ανοίξει κανείς επιχείρηση, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Compass. Τέλος, ιδιαίτερη σημασία δίνεται σε εταιρείες που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα logistics, και το real estate.

5. ΒΟΣΤΟΝΗ

Ο Fred Wilson του Union Square Venture κατατάσσει τη Βοστόνη στη κατηγορία second tier για startups. Το 2016, η Βοστώνη άρχισε να δοκιμάζει τα αυτόματα οχήματα και αρκετά VC όπως το Liberty Mutual Strategic Ventures και το Underscore.VC ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στη περιοχή.

4. ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Η εταιρείες της Silicon Beach σήκωσαν πάνω από 3 δισ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις το 2016, σύμφωνα με το CB Insights. Μάλιστα, μια από τις πιο γνωστές εταιρείες παγκοσμίως, το Snapchat δραστηριοποιείται στη περιοχή.

3. ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Το Βερολίνο έχει ξεκινήσει και κερδίζει διαρκώς έδαφος, με εταιρείες που εδρεύουν εκεί να αποτελούν πλέον πρότυπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Clue, μια εφαρμογή που καταγράφει τον γυναικείο κύκλο περιόδου, που πρόσφατα σήκωσε 20 εκατ. δολάρια. Ενώ εκεί δραστηριοποιούνται σημαντικές εταιρείες όπως Delivery Hero και SoundCloud.

2. ΠΑΡΙΣΙ

Η Γαλλία θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον. Με τη μεγαλύτερη θερμοκοιτίδα να φτιάχνεται στη περιοχή, το Station F, οι μεγαλύτερες εταιρείες σχεδιάζουν ήδη να μετακομίσουν στο Παρίσι. Ενώ ήδη αρκετά unicorns όπως το BlaBlaCar, έχουν εκεί την έδρα τους.

1. ΛΟΝΔΙΝΟ

Παρά το Brexit, η πρωτεύουσα της Βρετανίας παραμένει ο νούμερο ένα προορισμός για τους επιχειρηματίες στην Ευρώπη, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της CBRE. Συνολικά, περίπου 7,2 δισεκατομμύρια λίρες επενδύθηκαν σε startups το 2016.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − two =