αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτές είναι οι εταιρίες που πωλούν τους περισσότερους υπολογιστές

Αυτές είναι οι εταιρίες που πωλούν τους περισσότερους υπολογιστές

Η εταιρεία ερευνών IDC εξέδωσε τις εκτιμήσεις της για τα μερίδια αγοράς των κατασκευαστών προσωπικών υπολογιστών κατά το τέταρτο – εορταστικό τρίμηνο του 2017 αλλά και επί του συνόλου των αποστολών του έτους.

Q4 ’17

Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017 η αγορά κινήθηκε ανοδικά, έστω και κατά 0,7%, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια. H HP και η Apple ήταν οι κερδισμένοι του εορταστικού τριμήνου καθώς αύξησαν τις αποστολές τους κατά 8,3% και 7,3% αντίστοιχα.

Σύνολα 2017

Το 2017 ήταν η χρονιά που η HP προσπέρασε τη Lenovo και κατέκτησε την πρώτη θέση των αποστολών παγκοσμίως. Ενώ οι αποστολές της Lenovo μειώθηκαν κατά 1,2%, της HP αυξήθηκαν κατά 8,2%.

Η ASUS απώλεσε δύο θέσεις και από την τέταρτη, βρέθηκε στην έκτη. Κερδισμένη της χρονιάς ήταν επίσης η Apple που αύξησε τα ποσοστά της κατά 5,9% σε μια περίοδο που οι συνολικές αποστολές εμφάνισαν μείωση της τάξεως του 0,2%. Η Apple διέθεσε σχεδόν 20 εκατομμύρια υπολογιστές Mac.

Θετικούς ρυθμούς εμφάνισε και η Dell, η οποία διέθεσε περίπου ένα εκατομμύριο περισσότερους υπολογιστές σε σύγκριση με τις επιδόσεις της του 2017.

* Η έρευνα της IDC αφορά αποστολές στα κανάλια λιανικής και στους τελικούς χρήστες

* Στη λίστα της IDC προσμετρώνται οι προσωπικοί σταθεροί υπολογιστές, οι φορητοί υπολογιστές και οι σταθμοί εργασίας. Δεν υπολογίζονται οι πωλήσεις των tablets.

Πηγή: Tecky.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 2 =