αρχικηVIRALΑυτά είναι τα πιο ακριβά πατατάκια στον κόσμο

Αυτά είναι τα πιο ακριβά πατατάκια στον κόσμο

Μια ζυθοποιία σκέφτηκε να δημιουργήσει υψηλής γαστρονομίας -και τιμής- πατατάκια που θα μπορούν να συνοδεύσουν επάξια την μπύρα της! Η σουηδική εταιρεία St Erik σκέφτηκε ότι δεν υπάρχουν στην αγορά σνακ που ταιριάζουν με τη γεύση των μπυρών που παρασκευάζει οπότε έπρεπε να δημιουργήσουν ένα.

Ο διευθυντής της μάρκας Marcus Friari είπε χαρακτηριστικά: “Μια μπύρα πρώτης κατηγορίας αξίζει μια πρώτης τάξεως σνακ, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσουμε τα πιο νόστιμα και απολαυστικά πατατάκια. Το πολυτελές μαύρο κουτί περιέχει μόλις πέντε πατατάκια, που το καθένα γίνεται με το χέρι από έναν σεφ, χρησιμοποιώντας πέντε ειδικά συστατικά:

Matsutake μανιτάρια από τα πευκοδάση της βόρειας Σουηδίας, τρούφα από φύκια από τα νερά γύρω από τα νησιά Φερόε, άνηθο διαλεγμένο στο χέρι από την χερσόνησο Bjäre, κρεμμύδια που καλλιεργούνται στα προάστια της μικρής σουηδικής πόλης Leksand και πατάτες από το λόφο Ammarnäs, μια απότομη, πετρώδη πλαγιά, οι οποίες φυτεύονται και συλλέγονται με το χέρι. Τα συστατικά είναι σπάνια και για το λόγο αυτό το συλλεκτικό κουτί κοστίζει περί τα 51 ευρώ, δηλαδή κάθε πατατάκι αποτιμάται στα 10 περίπου ευρώ!

steriks3

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 3 =