αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑς μιλήσουμε ανοιχτά: Ο λόγος για τον οποίο δεν φεύγεις από μια δουλειά μου μισείς

Ας μιλήσουμε ανοιχτά: Ο λόγος για τον οποίο δεν φεύγεις από μια δουλειά μου μισείς

Ας δούμε μια εικόνα: Ένας άνθρωπος που έχει καταλάβει ότι είναι σε λάθος μονοπάτι στην καριέρα του, αλλά παρόλα αυτά μένει εκεί και δεν παραιτείται. Δεν το κάνει, διότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αφήσει πίσω όλα όσα έχει επενδύσει εκεί, ενώ θα πρέπει να παραδεχτεί και την αποτυχία του μπροστά σε όλους. Μήπως σου φαίνεται γνώριμο αυτό το σκηνικό;

Το συναντάμε σε πολλούς ανθρώπους και ίσως ένας από αυτούς να είσαι και εσύ. Αυτή η συμπεριφορά, έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτηρισμό, όπως λέει το The Muse: Είναι η «κλιμάκωση της δέσμευσης».

Αυτός ο όρος, αφορά κάποιον που συνεχίζει και επενδύει χρόνο και χρήμα σε μια προσπάθεια, ακόμα κι αν μέσα του ξέρει ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση. Κάτι τέτοιο, συμβαίνει και με εταιρίες. Βλέπουμε επιχειρήσεις που συνεχίζουν και επενδύουν σε projects που είναι βέβαιο ότι θα αποτύχουν. Συμβαίνει επίσης εκτός δουλειάς: Βλέπουμε ομάδες ανθρώπων να περιμένουν σε ένα εστιατόριο για 30 λεπτά, θέλοντας να βρουν τραπέζι. Και συνεχίζουν να το κάνουν για ακόμα περισσότερη ώρα.

Φοβόμαστε να παραιτηθούμε από κάτι, στο οποίο έχουμε ξοδέψει χρόνο ή/και χρήμα.

Σε αυτό, συμβάλει βέβαια και ένα γενικότερο κλίμα, που επιβραβεύει όσους είναι επίμονοι και «δεν τα παρατούν ποτέ». Κι όμως, κάποιες φορές είναι χρήσιμο να σταματήσεις να επενδύεις κάπου. Θα είσαι πάλι κερδισμένος, αφού θα έχεις λάβει σημαντικές εμπειρίες και skills. Αυτά τα στοιχεία, με τις σωστές κινήσεις, μπορούν να «μετατραπούν» σε κάτι άλλο. Πιο πετυχημένο.

Αν βρίσκεσαι σε μια δουλειά που μισείς, αλλά δεν παίρνεις απόφαση να την εγκαταλείψεις, σκέψου 3 πράγματα: Πρώτα θυμήσου τα δεδομένα όταν επέλεξες αυτή τη δουλειά. Μπορεί τα πάντα γύρω ή ακόμα και εσύ ο ίδιος, να ήσουν διαφορετικός. Μετά, σκέψου ότι είσαι κάτι περισσότερο από τη δουλειά σου. Έχεις φίλους, πιθανόν οικογένεια και άλλες δραστηριότητες που γεμίζουν τη ζωή σου. Η επαγγελματική αλλαγή, δεν θα επεκταθεί σε όλη τη ζωή σου. Το τρίτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς, είναι ότι η επιτυχία δεν είναι γραμμική. Το ότι δεν τα πήγες καλά με ένα project ή σε μια θέση, δεν σημαίνει ότι έχεις αποτύχει συνολικά. Αυτό θα τα καταφέρεις, αν βρεις το σωστό μονοπάτι, ακόμα και μετά από μια δυσκολία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + twenty =