αρχικηVIRALΑπό τον Modi μέχρι τον Erdogan: Οι δημοφιλέστεροι ηγέτες κρατών στο Instagram (Λίστα)

Από τον Modi μέχρι τον Erdogan: Οι δημοφιλέστεροι ηγέτες κρατών στο Instagram (Λίστα)

Μελέτη της εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Burson-Marsteller αναλύει τη δραστηριότητα 325 λογαριασμών Instagram, που ανήκουν σε ηγέτες κρατών, επικεφαλής κυβερνήσεων και υπουργούς Εξωτερικών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, χρησιμοποιώντας συγκεντρωτικά δεδομένα από το εργαλείο CrowdTangle του Facebook.

Από την 1η Απριλίου του 2017, οι λογαριασμοί έχουν συνδυαστικά ένα σύνολο 48,7 εκατομμυρίων followers με 61.281 δημοσιεύσεις στους τελευταίους 12 μήνες που έχουν συγκεντρώσει συνολικά 371,7 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις (Comments και Likes/Σχόλια και Μου αρέσει).

Οι ηγέτες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν το Instagram για να διαδώσουν παντού τα μηνύματά τους με ενδιαφέροντες και δημιουργικούς τρόπους, κάνοντας χρήση του πλήρους φάσματος των δυνατοτήτων του Instagram. Οι ηγέτες δημιουργούν σύντομες ιστορίες στο Instagram και χρησιμοποιούν μεγάλο κολάζ με εικόνες, ενώ ακόμη δημοσιεύουν τόσα πολλά βίντεο που σήμερα μια στις 10 αναρτήσεις τα περιέχουν. Η selfie έχει πλέον πάρει τη θέση της παραδοσιακής φωτογραφίας με χειραψία, σηματοδοτώντας σαφώς το νέο διπλωματικό περιβάλλον το 2017, όπως σημειώνει το In.gr.

Ο Ινδός Πρωθυπουργός Narendra Modi ξεπέρασε τη θέση του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου, Barack Obama, ως του πλέον ακολουθούμενου ηγέτη παγκοσμίως στο Instagram με 6,8 εκατομμύρια followers (ακολούθους) στο λογαριασμό του, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο νυν Αμερικανός Πρόεδρος Donald J. Trump με 6,3 εκατομμύρια followers, σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη του 2017 “World Leaders on Instagram” που διεξήγαγε η Burson-Marsteller.

Στην τρίτη θέση με 3,7 εκατομμύρια followers βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος που προηγείται του λογαριασμού του Λευκού Οίκου, που έχει 3,4 εκατομμύρια followers. Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo σημείωσε αύξηση 673% σε followers κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, περνώντας στην πέμπτη θέση με 3,4 εκατομμύρια followers.


Ο Modi, ο οποίος έχει αναρτήσει μόνο 53 φωτογραφίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι επίσης ο πιο αποτελεσματικός παγκόσμιος ηγέτης στο Instagram, δεδομένου ότι κάθε μία από τις αναρτήσεις του δέχεται κατά μέσο όρο 223.000 αλληλεπιδράσεις (comments και likes).

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 141.000 αλληλεπιδράσεις, ενώ οι δημοσιεύσεις του Πάπα Φραγκίσκου στο Instagram καταγράφουν 138.000 αλληλεπιδράσεις κατά μέσο όρο.

Με 9,67 τοις εκατό, ο Πρόεδρος της Τουρκίας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αλληλεπίδρασης, το οποίο είναι ο συνολικός αριθμός των αλληλεπιδράσεων διαιρεμένος με τον αριθμό των δημοσιεύσεων και του μέσου αριθμού των followers κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Στη μελέτη World Leaders on Instagram (Παγκόσμιοι Ηγέτες στο Instagram) διαπιστώθηκε επίσης ότι 140 από τα 193 κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών διατηρούν έναν επίσημο λογαριασμό στο Instagram, τέσσερις περισσότερους από όσους στη μελέτη του 2016. Εβδομήντα τρεις ηγέτες κρατών, 38 επικεφαλής κυβερνήσεων και 28 υπουργοί Εξωτερικών διατηρούν προσωπικές σελίδες στην πλατφόρμα, η οποία τείνει να έχει καλύτερη απήχηση από όση έχουν οι θεσμικοί λογαριασμοί.

«Το δεύτερο μέρος της μελέτης της Burson-Marsteller World Leaders on Instagram (Παγκόσμιοι Ηγέτες στο Instagram) καταδεικνύει τη δημοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της οπτικής επικοινωνίας στο δημόσιο τομέα», δήλωσε ο Don Baer, Worldwide Chair και CEO της Burson-Marsteller. «Οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο καλλιεργούν τη διαδικτυακή επικοινωνία για να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο, ενώ επίσης μοιράζονται την αίσθηση της προσωπικότητας και της δημιουργικότητάς τους. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων και όλων των άλλων κλάδων μπορούν να μάθουν από τον τρόπο χρήσης του Instagram από τις κυβερνήσεις.»

Στις 20 Ιανουαρίου του 2017, ο λογαριασμός Instagram του Λευκού Οίκου, που συστάθηκε από τον Πρόεδρο Obama τον Ιανουάριο του 2012, και όλες οι 1.747 δημοσιεύσεις του αρχειοθετήθηκαν στο λογαριασμό Instagram @ObamaWhiteHouse. Ένα νέο κανάλι δημιουργήθηκε στο Instagram με το όνομα @WhiteHouse για τη διοίκηση Trump, το οποίο ξεκίνησε από την αρχή αλλά διατήρησε τους 3.586.458 followers που είχαν συγκεντρωθεί από τον Ομπάμα. Μέχρι στιγμής η διοίκηση Trump έχει αναρτήσει μόνο 33 φορές, και από τη μετάβαση του λογαριασμού έχει χάσει πάνω από 100.000 followers, καθώς υποστηρικτές του Obama έπαψαν να ακολουθούν το λογαριασμό Instagram του Trump στο Λευκό Οίκο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + twenty =