αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό τον Jay Z και τον Snoop Dogg ως τον John Legend: Οι σούπερ σταρ που επενδύουν σε startups

Από τον Jay Z και τον Snoop Dogg ως τον John Legend: Οι σούπερ σταρ που επενδύουν σε startups

Θέλουν να πρωταγωνιστούν στην σκηνή, αλλά και στην καινοτομία. Είναι πρόσωπα που οι περισσότεροι γνωρίζουν από τα τραγούδια τους, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει τις δικές τους κινήσεις, χρηματοδοτώντας startups ή λειτουργώντας οι ίδιοι ως ιδρυτές. Με αφορμή την πρόσφατη δημιουργία της επενδυτικής εταιρίας, Arrive, από τον διάσημο ράπερ Jay Z, το αμερικανικό TechCruch έψαξε και βρήκε, το ποιοι σταρ έχουν παρόμοια δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι τώρα οι hip hop και pop τραγουδιστές, δείχνουν να δραστηριοποιούνται πιο έντονα στο πεδίο της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, σε σύγκριση με τους rock συνάδελφους τους. Κάποιοι έχουν κάνει μόνο μια ή δύο κινήσεις μέσα στα τελευταία χρόνια. Όμως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν σταθερή παρουσία. Ακολουθεί το top-6 των σούπερ σταρ τραγουδιστών, που κινούνται… σε startup ρυθμούς.

Snoop Dogg: Ίσως το πρόσωπο με τις πιο εκκεντρικές επενδυτικές επιλογές, σε αυτή τη λίστα. Έχει επενδύσει σε εταιρίες που ασχολούνται με την κάνναβη και την καφεΐνη. Είναι συνιδρυτής του Merry Jane, ένα media site, που εστιάζει στο lifestyle γύρω από την κάνναβη. Είναι επίσης ιδρυτής της Casa Verde Capital, μιας επενδυτικής εταιρίας που στηρίζει τον τομέα της μαριχουάνας. Είναι επίσης ένας από τους χρηματοδότες του Reddit, ενώ έχει επενδύσει, μεταξύ άλλων, στην sports content startup, GameOn.

Will.i.am: Ναι, το ιδρυτικό μέλος των Black Eyed Peas. Ο ίδιος είναι γνωστός για το ενδιαφέρον που δείχνει στην τεχνολογία. Είναι ιδρυτής της i.am+, μια τεχνολογική εταιρία με έδρα της ΗΠΑ, που εστιάζει στα αξεσουάρ ήχου και ρπόσφατα λάνσαρε τα ακουστικά bluetooth. Τον βλέπουμε επίσης ως επενδυτή στην Honest Dollar, ένα app που σε βοηθά να αποταμιεύεις χρήματα. Παράλληλα, χρηματοδοτεί τον startup incubator, Shellanoo Group.

Nas: Εκτός από την πώληση εκατομμυρίων CD, ο Nas είναι και ένας αρκετά δραστήριος επενδυτής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του TechCrunch, έχει επενδύσει σε πάνω από 42 startups. Σε κάποιες από τις οποίες συνεργάζεται με τον Snoop Dogg. Μια από τις πιο πρόσφατες κινήσεις του, αφορά την DoseDr, ένα mobile app για διαβητικούς.

Chamillionaire: Ξεκίνησε να επενδύει δυνατά. Το 2010 συμμετείχε σε ένα πρώτο γύρο χρηματοδότησης, ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων, για την digital media talent scout Maker Studios. Η εταιρία πουλήθηκε για 500 εκατ. δολάρια στην Disney, λίγα χρόνια αργότερα. Έκτοτε συνεχίζει να επενδύει όπου διαβλέπει μια ευκαιρία. Συμμετέχει επίσης στην επενδυτική εταιρία Upfront Ventures, με έδρα το Λος Άντζελες.

John Legend: Ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής, είναι συνιδρυτής της Bungalow Clothing, μιας πλατφόρμας που συνδέει τους καταναλωτές με στιλίστες. Έχει επίσης επενδύσει στις startups Thrive Market (είναι ένα marketplace) και την Gobbler (παρέχει media project management εργαλεία).

Jay Z: Και φτάνουμε στην πιο πρόσφατη και πολυδιαφημισμένη περίπτωση. Αυτή του Jay Z. Πέρα από την εταιρία Arrive, ο ίδιος έχει ένα δυνατό χαρτοφυλάκια σε καινοτόμες επιχειρήσεις. Μόλις τον Ιανουάριο του ’17, η Sprint εξαγόρασε το 33% της Tidal, προς 200 εκατ. δολάρια. Ο γνωστός ράπερ είχε ιδρύσει την συγκεκριμένη εταιρία, που είναι ουσιαστικά ένα online music service. Έχει συμμετάσχει επίσης ως χρηματοδότης στην startup JetSmarter, η οποία έχει λάβει συνολικές χρηματοδοτήσεις πάνω από 100 εκατ. δολάρια. Και βέβαια, τώρα με τη δική του επενδυτική εταιρία, ο JayZ αναμένεται να κάνει δυναμικές κινήσεις. Με της πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτός και η ομάδα του θα ρίχνουν πολύ βάρος σε αυτό που ονομάζουμε «χτίσιμο του brand», του κάθε project.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − one =