αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θέλεις να ξεκινήσεις την καριέρα των ονείρων σου τώρα, αυτά τα 4 tips μπορούν να σε βοηθήσουν

Αν θέλεις να ξεκινήσεις την καριέρα των ονείρων σου τώρα, αυτά τα 4 tips μπορούν να σε βοηθήσουν

Μπορεί να έχουν περάσει πολλές ιδέες από το μυαλό σου. Σκέφτεσαι ότι κάτι θέλεις να αλλάξεις στην καριέρα σου. Αλλά μέχρι τώρα συνεχίζεις… να ξυπνάς κάθε πρωί και να πηγαίνεις στην ίδια δουλειά, η οποία δεν σου αρέσει και πολύ. Ήρθε η ώρα να κάνεις το μεγάλο βήμα. Και να ξεκινήσεις την καριέρα των ονείρων σου. Δεν είναι εύκολο. Αλλά μπορεί να γίνει, αρκεί να ξεκινήσεις να δρας. Ακόμα και ένα λάθος βήμα, είναι καλύτερο από το να μην γίνει κανένα βήμα.

Το ξεκίνημα είναι σημαντικό. Τώρα λοιπόν θα δούμε 4 tips που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις την καριέρα των ονείρων σου.

1# Βάλε χρήματα στην άκρη. Μπορεί να μην χρειάζονται χρήματα για να ξεκινήσεις, αλλά πιθανότατα θα σου χρειαστούν στην πορεία. Το μπάτζετ πάντα βοηθά να τρέξουν κάποιες διαδικασίες πιο γρήγορα. Ίσως θα είναι επίσης χρήσιμο, να επενδύσεις στον εαυτό σου παρακολουθώντας κάποια σεμινάρια που αφορούν το πεδίο σου.

2# Φτιάξε ένα νέο πρόγραμμα. Αν δούλευες π.χ. σε μια εταιρία 8-4, και τώρα θέλεις να ξεκινήσεις ένα δικό σου project, θα πρέπει να αλλάξεις το πρόγραμμα σου. Η ημέρα έχει πάντα 24 ώρες- αυτό που μπορείς να αλλάξεις είναι το πως διαχειρίζεσαι αυτές τις ώρες. Αν νιώθεις ότι ο χρόνος δεν σου φτάνει, βγάλε από το πρόγραμμα σου ότι περιττές δραστηριότητες έχεις.

3# Επέκτεινε το δίκτυο σου. Το έχουμε ξανά πει. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Αυτό ισχύει και στο επαγγελματικό κομμάτι. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις όλο το δίκτυο σου. Αλλά βρες νέα άτομα που μπορούν να σε βοηθήσουν στην νέα σου καριέρα. Και γιατί όχι, να τους βοηθήσεις και εσύ.

4# Μοιράσου τα σχέδια σου με λίγους. Ενώ το feedback είναι χρήσιμο, αν είσαι έτοιμος να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή καριέρας, είναι καλύτερο να το μοιραστείς με ελάχιστα άτομα στην αρχή. Διότι αν το κοινοποιήσεις δημόσια, είναι πολύ πιθανό να ακούσεις… πολλές αμφιβολίες από άλλους, για το κατά πόσο το σχέδιο σου θα πετύχει. Πολλοί θα είναι έτοιμοι να σου πουν ότι είσαι «τρελός». Άρα κράτησε τους μακριά, και βάδισε στο νέο μονοπάτι χωρίς να επηρεάζεσαι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 5 =