αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θέλεις να εξοικονομείς χρόνο μέσα στην ημέρα, ξεκίνα να κάνεις αυτές τις 6 συγκεκριμένες κινήσεις

Αν θέλεις να εξοικονομείς χρόνο μέσα στην ημέρα, ξεκίνα να κάνεις αυτές τις 6 συγκεκριμένες κινήσεις

Πιθανόν οι υποχρεώσεις σου να ξεκινούν από τη στιγμή που ξυπνάς. Το πρόγραμμα σου είναι φορτωμένο, και οι δουλειές φτάνουν σχεδόν μέχρι το βράδυ. Μπορεί να μην μπορέσεις καν να τις ολοκληρώσεις όλες. Πάντα χρειάζεσαι «λίγο χρόνο ακόμα». Η ημέρα έχει 24 ώρες και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Μπορείς όμως να κάνεις κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρόνο.

Κάπως έτσι, θα καταφέρεις να είσαι πιο παραγωγικός (αφού θα μπορείς να βγάζεις περισσότερα tasks, σε λιγότερο χρόνο), ενώ παράλληλα θα έχεις και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Το It’s Possible παραθέτει 6 συγκεκριμένες κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρόνο. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας.

1# Παρακολούθησε το που ακριβώς ξοδεύεις τον χρόνο σου: Μέσα σε μια ημέρα ξοδεύουμε πολύ χρόνο χωρίς να το καταλάβουμε. Μήπως κοιτάς πολύ τηλεόραση; Μήπως σερφάρεις υπερβολικά στο ιντερνετ ή χάνεις χρόνο στα email σου; Δες ποιες μη σημαντικές συνήθειες σου τρώνε χρόνο, και αφαίρεσε τες από το πρόγραμμα σου. Ή έστω μείωσε τες.

2# Ξύπνα 15 λεπτά νωρίτερα από ότι συνήθως: Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, έχουν την συνήθεια να ξυπνούν νωρίς το πρωί. Αν το κάνεις, ουσιαστικά «μεγαλώνεις» την ημέρα σου, ενώ μη ξεχνάς ότι τις πολύ πρωινές ώρες δεν θα έχεις αντιπερισπασμούς.

3# Πλάνο: Είναι χρήσιμο στην αρχή κάθε εβδομάδα, να κάνεις το πλάνο που θα ακολουθήσεις μέσα σε αυτή. Έτσι δεν θα ξεφύγεις χρονικά, και θα ξέρεις ποια tasks πρέπει να κάνεις μέσα στην κάθε ημέρα.

4# Βγες από το email και τα social media: Στην εποχή μας οι περισσότεροι από εμάς είμαστε όλη την ημέρα συνδεδεμένοι στα accounts των social media και των email που διαθέτουμε. Το αποτέλεσμα; Να ξοδεύουμε συνεχώς χρόνο εκεί. Μπορεί να σου φαίνεται ότι τρως λίγο χρόνο εκεί κάθε φορά, όμως αν το δεις αθροιστικά όλη την ημέρα, ο χρόνος είναι πολύς. Καθόρισε συγκεκριμένες ώρες κατά τις οποίες θα κάνεις log out, για να εργαστείς πάνω σε συγκεκριμένα tasks.

5# Άλλαξε τρόπο σκέψης: Μην προσπαθείς να χωρέσεις άπειρες εργασίες μέσα σε μια ημέρα. Δεν είναι ο στόχος να είσαι «πάντα απασχολημένος». Κάνε το πλάνο σου και προγραμμάτισε μόνο όσες εργασίες θεωρείς ότι μπορείς να προλάβεις μέσα σε μια ημέρα. Έτσι θα κάνεις καλύτερη δουλειά, ενώ παράλληλα θα έχεις και ελεύθερο χρόνο.

6# Βάλε σε τάξη τον χώρο σου: Ένα ακατάστατο γραφείο, θα προκαλέσει… ακαταστασία και στο κεφάλι σου. Φρόντισε ο χώρος στον οποίο εργάζεσαι να είναι τακτοποιημένος. Θα σε βοηθήσει να σκέφτεσαι με πιο καθαρό μυαλό- και φυσικά να είσαι πιο παραγωγικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − five =