αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θέλεις να γίνεις πετυχημένος, μείνε μακριά από αυτούς τους 7 τύπους τοξικών ανθρώπων

Αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος, μείνε μακριά από αυτούς τους 7 τύπους τοξικών ανθρώπων

Το έχουμε ξανά πει: Για να φτάσεις στην επιτυχία, πρέπει να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον γύρω σου, που θα κάνει πιο εύκολο το έργο σου. Πρέπει να έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους κοντά σου. Ακόμα και οι πιο πετυχημένες προσωπικότητες που έχουν περάσει από αυτόν τον κόσμο, είχαν στο πλάι τους, σωστούς συνεργάτες.

Ο Steve Jobs είχε δίπλα του τον Steve Wozniak, ο οποίος τον βοήθησε να μάθει το πως να «χτίζει» το hardware ενός υπολογιστή. Επίσης, έμαθε από πρώιμους επενδυτές όπως ο Mike Markkula, το τι χρειάζεται για να δημιουργήσει μια πετυχημένη εταιρία και να εμπορευθεί ένα project. Αν δεν είχε τέτοιους ανθρώπους γύρω του, τότε ίσως ο Steve Jobs να μην είχε δημιουργήσει τον κολοσσό που λέγεται Apple.

Κάνε παρέα με τα σωστά άτομα λοιπόν, αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος. Είναι αυτοί που θα σου δώσουν χρήσιμα μαθήματα και θα σε επηρεάσουν θετικά σε κρίσιμες στιγμές. Από την άλλη μεριά, πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει τους 7 τύπους τοξικών ανθρώπων, από τους οποίους πρέπει να μείνεις μακριά.

1- Οι απαισιόδοξοι

2- Αυτούς που κοιτούν μόνο το κοντινό μέλλον

3- Micromanagers (οι οποίοι ελέγχουν στενά κάθε κίνηση των μελών της ομάδας τους)

4- Οι εγωκεντρικοί

5- Αυτοί που φοβούνται τα ρίσκα

6- Αυτοί που δεν έχουν κίνητρα

7- Οι υπερβολικά σπάταλοι

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + five =