αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αν θέλεις η ζωή σου να είναι απλή, μην γίνεις leader»: Η μεγάλη παραδοχή του Mr Alibaba

«Αν θέλεις η ζωή σου να είναι απλή, μην γίνεις leader»: Η μεγάλη παραδοχή του Mr Alibaba

Αρκετά σκαμπανεβάσματα, πολλές ώρες εργασίας και την ευθύνη μιας ομάδας η οποία περιμένει από εσένα να την ωθήσεις προς τον σωστό δρόμο. Κάπως έτσι είναι η ζωή ενός business leader. Και δεν είναι καθόλου εύκολη. Πίσω από τα λαμπερά φώτα, κρύβονται δυσκολίες και μια πιεστική καθημερινότητα.

«Αν θέλεις η ζωή σου να είναι απλή, μη γίνεις leader» λέει ο ιδρυτή της Alibaba, Jack Ma. Ο ίδιος ξεκίνησε από το μηδέν, γεννημένος σε μια φτωχή οικογένεια και κατάφερε να φτάσει στην απόλυτη επιτυχία. Έχοντας ζήσει πολλές καταστάσεις, παραθέτει 3 μεγάλες αλήθειες, που αφορούν τη ζωή ενός leader.

1- Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις και την ομάδα

Πέρα από την καθημερινότητα στο γραφείο, πρέπει να υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Η αγάπη προς αυτό που κάνεις και προς την ομάδα σου. Ουσιαστικά, η επαγγελματική ζωή τους είναι στα χέρια σου. Άρα πρέπει να έχεις πραγματικά καλές σχέσεις μαζί τους και να είσαι κοντά τους σε οτιδήποτε χρειαστούν.

2- Το να είσαι leader δεν είναι μια διασκεδαστική δουλειά

Ο Jack Ma είναι πρόεδρος δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Μπορεί να το κάνει να φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Για αυτό και έχει πει την φράση που βρίσκεται στον τίτλο που παρόντος άρθρου. Όταν είσαι ο πρόεδρος και κάτι πάει στραβά, πρέπει να το διορθώσεις, είτε είναι Τετάρτη, είτε Κυριακή, είτε βρίσκεσαι στα γενέθλια του καλύτερου φίλου σου.

3- Πρέπει να εμπνέεις του ανθρώπους

«Η σημερινή ημέρα είναι δύσκολη. Η αυριανή θα είναι χειρότερη. Αλλά η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ ωραία». Αυτό έχει πει ο Jack Ma. Για να φτάσεις όμως μέχρι τον στόχο, πρέπει να στηρίξεις τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σου, στις δύσκολες στιγμές. Ο leader είναι αυτός που θα εμπνεύσει την ομάδα, και θα την οδηγήσει στην επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 17 =