αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θέλεις η επιχείρηση σου να σαρώσει, πρέπει να κάνεις 3 δύσκολες συζητήσεις με την ομάδα σου σήμερα

Αν θέλεις η επιχείρηση σου να σαρώσει, πρέπει να κάνεις 3 δύσκολες συζητήσεις με την ομάδα σου σήμερα

Ας δούμε τώρα τα δύσκολα. Άλλωστε οι μεγάλοι ηγέτες φαίνονται σε αυτά. Αν θέλεις η επιχείρηση σου να φτάσει στην κορυφή, πρέπει να κάνεις δύσκολες συζητήσεις με την ομάδα σου. Είναι αυτές που μπορούν να λύσουν δύσκολα προβλήματα. Ναι, αυτά που θέλουν να λύνουν οι μεγάλοι leaders. Είναι μια λογική σειρά των πραγμάτων.

Μπορεί μέσα από αυτές τις συζητήσεις να ακούσεις (και) πράγματα που δεν σου αρέσουν. Όμως θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Και για εσένα και για τα μέλη της ομάδας. Το Entrepreneur.com, παραθέτει 3 δύσκολες συζητήσεις που πρέπει να κάνεις σήμερα με την ομάδα σου. Και στη συνέχεια ανέλαβε δράση.

1# Από που προέρχονται τα χρήματα; Εσύ σαν επιχειρηματίας είναι λογικό να θες όλο και περισσότερα χρήματα. Για να αναπτύξεις την επιχείρηση σου αλλά και για να καλύψεις τις προσωπικές σου ανάγκες. Είναι όμως καλό για την επιχείρηση σου, να θέλουν οι εργαζόμενοι σου περισσότερα χρήματα. Αρκεί να το κάνουν με ηθικό τρόπο. Εξήγησε στον κάθε έναν από την ομάδα, το πως μπορεί να φέρει περισσότερα χρήματα στην επιχείρηση, και έτσι να κερδίσει περισσότερα χρήματα και ο ίδιος.

2# Ποιος δεν χρειάζεται να είναι εδώ πλέον; Μπορεί ένας εργαζόμενος να ήταν κάποτε πολύ καλός, αλλά τώρα η απόδοση του έχει πέσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το απολύσεις αμέσως. Αλλά συζήτησε μαζί του, δες το πρόβλημα, δώσε του βοήθειες και πρότεινε αλλαγές. Αν δεν εφαρμόσει αποτελεσματικά τις αλλαγές μέσα σε 30 ημέρες, τότε είναι καλύτερο να τον απομακρύνεις από την εταιρία.

3# Ποιες είναι η αδυναμίες μου σαν leader; Δεν μπορούμε να τα δούμε όλα στον εαυτό μας. Φρόντισε να δημιουργήσεις ένα ειλικρινές περιβάλλον, έτσι ώστε οι άλλοι να σου δίνουν χρήσιμο feedback. Δες τα αρνητικά που ίσως σου πουν, σε ότι αφορά την δική σου συμπεριφορά. Στη συνέχεια κάνε τις κατάλληλες κινήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 8 =